Atasu Barajı'nda son durum

Trabzon ile çevre ilçelerin su ihtiyacını karşılayan Atasu Barajı'nda doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. Doluluk nedeniyle Galyan Deresi'ne savaklarından su bırakılmaya başlayan Atasu Barajı ile ilgili açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Atasu Barajı'nda son durum

Trabzon ile çevre ilçelerin su ihtiyacını karşılayan Atasu Barajı'nda doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. 

Doluluk nedeniyle Galyan Deresi'ne savaklarından su bırakılmaya başlayan Atasu Barajı ile ilgili açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un Ortahisar, Akçaabat ve Yomra ilçelerinin su ihtiyacını karşılayan Atasu Barajı’ndaki su doluluk oranının yüzde 100'ler seviyesine ulaştığını söyledi. Trabzon’da bir su sıkıntısının yaşanmayacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Son iki aydaki yağışlarla birlikte barajdaki su seviyesi yüzde 100’er seviyesine ulaştı. Atasu Barajı yanında Karakaya Barajı için de proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Su ve alt yapı anlamında Trabzon’un geleceğini planlıyoruz” dedi.

Toplam gövde yüksekliği 118 metre ve gövde hacmi 4 milyon 650 bin metreküp olan Atasu Barajı'nda, 35 milyon 750 bin metreküp su depolanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel