Atalay:Trabzon marka şehir olacak

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzon'da temmuz ayında düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın Trabzon'a çok büyük artı değerler katacağını belirtti.  Atalay, temmuz ayında yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesinde yap

Atalay:Trabzon marka şehir olacak

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzon'da temmuz ayında düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın Trabzon'a çok büyük artı değerler katacağını belirtti.

 

Atalay, temmuz ayında yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesinde yapılan çalışmaları yerinde incelerken, Pelitli'deki 7 bin 500 kişilik spor salonunu da gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 

Mehmet Atalay, yaptığı açıklamada, her kesimin desteği alınarak Trabzon'da çok önemli organizasyonlar düzenlendiğini vurgulayarak, ''Trabzon'da çok önemli organizasyonlar düzenledik. Trabzon, Karadeniz oyunlarıyla şenlendi, gençlik olimpiyatlarıyla marka şehir olacak. Olimpiyat yapmış bir şehir olmanın avantajını yaşayacak. Bir olimpiyat büyük yatırımlar da getiriyor. Bu yatırımlar da o kentin ve şehrin insanına yansıyor'' dedi.

 

Trabzon'da düzenlenecek 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın şehre çok büyük katkılar sağlayacağını belirten Atalay, şunları ifade etti:

 

''Olimpiyatlar müthiş bir sektör haline geldi. Olimpiyatlar ülkelerin reklamlarını en iyi şekilde yapabileceği organizasyonlardır. Olimpiyatlar sadece masraf değildir, kalkınmışlığın, gelişmişliğin garantisidir. Olimpiyatlar spor kültürünün gelişmesine çok büyük katkı sağlıyor. Olimpiyatlarla psikolojik üstünlük sağlıyorsunuz. Olimpiyatların, ayakkabı boyacısından lokantacısına, turizm işletmecisinden dolmuşçusuna, otelcisine, hizmet sektörüne kadar pek çok alanda etkisi fazlasıyla görülecek. Yaylaları, çayı, fındığı, tereyağı, yöresel giysileri, mutfağı kısaca her alanının nasıl etkilendiğini göreceğiz. O nedenle olimpiyatların Trabzon'a ve bölgeye katacağı artı değeri sadece 1 hafta ile sınırlı tutmak doğru değil. Zaman içinde fazlasıyla bunun ürününün alınacağını rahatlıkla söyleyebilirim.''

 

Atalay, spor salonu sayesinde Trabzon'da bir çok ulusal ve uluslararası organizasyonların yapılabileceğini de belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel