Atakum'un 2014 bütçesi 72 milyon lira

 Atakum Belediye Meclisi'nin ekim ayı meclis toplantısında, 2014 yılı bütçesi 71. milyon 800 bin lira olarak kabul edildi. Başkan Burma, geçen 4,5 yılda 100 milyon lira civarında yatırım yaptıklarını belirtti.En büyük payın 26 milyon 953 bin lira ile Fen

Atakum'un 2014 bütçesi 72 milyon lira

 Atakum Belediye Meclisi'nin ekim ayı meclis toplantısında, 2014 yılı bütçesi 71. milyon 800 bin lira olarak kabul edildi. Başkan Burma, geçen 4,5 yılda 100 milyon lira civarında yatırım yaptıklarını belirtti.

En büyük payın 26 milyon 953 bin lira ile Fen İşleri Müdürlüğü'ne ayrıldığı 2014 yılı bütçesinin kabulünün ardından bir konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Bütçe, her kurumun, kuruluşun yapmak istediklerini yapabilmesi için o imkanı verebilecek bir gelirler bütünüdür. Gönül istiyor ki bütçeniz fazla olsun, o ölçüde de daha büyük işler yapılsın. Burada 140 bin civarında nüfus var. Ayrıca, 40 bin civarında öğrenci ikamet etmektedir. Bunların büyük kısmı ile yazlıkçılar nüfusa dahil değildir. Yazın, günübirlik gelenlerle birlikte nüfusumuz 250 bine çıkan yoğun bir bölgeyiz. Karadeniz'de tek nüfus alan yerdir. Türkiye'de tanınırlığı son zamanlarda öne çıkmaktadır. Bu dönemi belediye yönetimi ve meclisi olarak son derece başarılı bir şekilde götürdüğümüzü, bundan memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Önümüzdeki süreçte köylerin de mahalle olması ile oralardan gelecek taleplerin realize edilmesi noktasında daha büyük paralara, kaynaklara ihtiyacımız olacaktır. Yasal olarak yapamadığınız ama okullara, camilere yardım gibi yapmak istediğiniz işler var. Bunlar da toplamda büyük yekun tutmaktadır" diye konuştu.

İyi bir dönem geçirdiklerini, bütçelerini de çok yararlı kullandıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Burma, "İlçemizde yatırımın çok ciddi rakamlara ulaştığını görüyoruz. Sadece belediye olarak 4,5 yılda 100 milyon lira civarında yatırım yaptık. Buna püremanatler dahil değildir. Bu güzel bir yatırımdır. İnşallah önümüzdeki bütçe imkanları yeni dönemde revize etmek mümkün olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel