Aslanoğlu'na Büyükşehir'den cevap!

Ortahisar Kent Konseyi Başkanı ve 2004 – 2009 yıllarında il genel meclisi üyeliği ve meclis başkanlığı yapmış olan  Ahmet Aslanoğlu’nun yaptığı açıklamalar üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı.ASLANOĞLU NELER SÖYLEDİ TIKLAYINİşte o

Aslanoğlu'na Büyükşehir'den cevap!

Ortahisar Kent Konseyi Başkanı ve 2004 – 2009 yıllarında il genel meclisi üyeliği ve meclis başkanlığı yapmış olan  Ahmet Aslanoğlu’nun yaptığı açıklamalar üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı.

ASLANOĞLU NELER SÖYLEDİ TIKLAYIN

İşte o açıklama;

İlgilinin basın açıklamasının bir kısmında Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu için “Lakin gelelim iş yapmasına! Arkanızda Cumhurbaşkanı, Başbakan var. Hükümet kaynakları elinizde” derken diğer cümlesinde “Kanuni Bulvarı, Erdoğdu Yolu zaten devletin projeleri” diyebilmektedir. Demek ki, imar planlarının yapılması, projelerinin yerleştirilmesi, 18 uygulamalarının gerçekleştirilmesi ve 3 şeridiyle 24 kilometreye uzatılıp 14 köprülü, 8 hemzemin kavşağının sağlanmasıyla belediyenin başlangıçtaki ve süreçteki hazırlıkları neticesinde kendisinin de dediği gibi “Hükümetimizin kaynakları yanımıza alınarak” finansmanı temin edilmiş ve yatırım bütçeleri ile ihaleleri devletçe gerçekleştirilmiştir. Acaba bunları söyleyen kişi Kanuni Bulvarı projesinin ilk halinin Bahçecik’ten aşağıya inip İtfaiye kavşağında bittiğini biliyor mu? ve yukarıdaki ifade ettiğimiz çalışmalarla bugünkü haline getirildiğinin farkında mı?

Bunun gibi Erdoğdu Yolu da, Uğurlu Karşıyaka Yolu da aynı şekildedir.  20 yıldır konuşulmasına rağmen 2009 yılına kadar bu projelerin yerel yönetimlerin yukarıda söylediğimiz hazırlıkları yapılıp milletvekillerimizin de destekleriyle   hükümetlerce başlatılması niye başarılamamıştır diye hiç düşündü mü? 

Şahıs “Zağnos 2. Etap bitirilmedi” diyebilmektedir. Zağnos 1. Etap Tarihi Zağnos Köprüsü ile Tanjant Köprüsü arasındaki bölümdür ve 2004-2009 döneminde Trabzon Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yapılmıştır. 2. Etap dediği Tanjant Köprüsü ile güneyindeki 354 konutu kapsayan bölümdür ve 2011 yılında tamamlanmıştır. Zağnos 3. Etap ise Tarihi Zağnos Köprüsü ile Maraş Caddesi arasındaki bölümdür ve 2013 yılında tamamlanıp halkın hizmetine sunulmuştur. Maraş caddesi ile Sahil arasındaki 4. Etabın ödemeleri tamamlanmaktadır. İlgilinin hangi etabın neresi olduğunu bilmemesinin yanı sıra sorup öğrenmediği de açıktır. 

İlgili “Çömlekçi denildi hale bitmedi, bulaştırıldı” demektedir. Çömlekçi’nin 22.500 m2’lik birinci etabının ödemeleri tamamlanmış ve bina yıkım işlemleri sürmektedir. Çömlekçi gibi kentsel dönüşümlerin en büyüğü olan projede, tabii ki diğerleri gibi etap etap sürdürülecektir. “Hala bitmedi” diyen şahsın Zağnos Dönüşümünün 2004’te başlayıp etap etap halen devam ettiğini gözleri görmüyormu? Bir kentsel dönüşümün hangi meşakkatlerle ne kadar sürelerde  yürütüldüğünü bilmeyen böyle savurabilir. 

“Sahil dolgu alanında insanları rahatlatacak en ufak bir proje yapılmadı” diyen kişi her gün binlerce hemşerimizin Kemerkaya Mahallesi’nden Beşirli’ye kadar 5 bin 625 metrelik yürüyüş yolunda denizi ve sahili seyrederek yürüyüp nasıl soluklandığını herhalde görmemiştir. Bu yol 2009’dan sonra ele alınıp yapılmadı mı?

Alt cümleler de ise Yürüyüş alanında köpekler gezdiriliyor. Pisliklerinden insanlar yürüyemiyor” diyerek “Sahil dolgu alanında insanları rahatlatacak en ufak bir proje yapılmadı” sözü ile çelişen şahısa Trabzon ilinin 2013 yılında Türkiye’nin en temiz şehri seçildiğini ve herkesin görevini yapması gerektiğini hatırlatıyoruz. Ayrıca 3 yıllık bir çalışma sonunda sahilde Trabzon’un en büyük projelerinden birisi olarak 800.000 m2’lik dolguyu ihtiva edecek olan Gülcemal Sahil Dolgu Projesi’nin ilk tahkimatının ihale edildiğini sorup öğrenmesini, böylece rutin işler dışında neler yapıldığını bilmesini teklif ederiz. 

“Boztepe ile ne hava ne kara bağlantımız yok gibi” diyen bu şahıs biraz araştırsa Kanuni Bulvarı ile Yenicuma’dan Yavuz Selim Hastanesi bağlantısını, Esentepe Tüneli sonrası da Boztepe ve Çukurçayır bağlantısını gerçekleştireceğimizi bilgi edinirdi. 

”Şehrin içi otopark yapıldı” diyen şahıs tüm Türkiye’deki illerde trafiğin birbirine girmemesi için parkomat uygulamaları yapıldığını öğrensin, ayrıca otopark çalışmalarımızı da izlesin. 

“İnsanlara hizmet eden, İnsanları seven bir zihniyet her şeyi ticari mi düşünür?, Atatürk Alanında çay 2.5 lira bu normal mi?” derken iki kafeteryanın açık ihale ile kiraya verildiğini,bu parkta çay veya diğer ürünlerin fiyatının Esnaf Odaları tarafından belirlendiğini, bu fiyatlarda kanunen belediyenin hiçbir müdahalesinin olamayacağını bilmiyor mu? Belediyenin kendi işlettiği EYOF Hatıra Parkı ve Atapark’ta bir çayın diğer çay ocaklarında olduğu gibi 75 kuruş olduğunu sorup öğrenebilirdi. “Rutin dışında bir şey yapılmadı” diyen şahıs bu Meydan Parkı’nın bugün cıvıl cıvıl  olmasını sağlayan 5 trilyona malolan projeyi Trabzon 30 yıldır yapamazken, bunun 2009 – 2014 döneminde yapıldığını ne çabuk unutmuş. Onu unutmuşsa şu anda yapılmakta olan 3,5 trilyonluk Meydan 2. Etabının bu yıl içinde düzenlenecek olan açılışına gelsin de rutini öğrensin. Yine 30 yıldır talep edilip de alınamayan 103.000 m2’lik Çamoba alanında 7 trilyon 800 milyar liraya yapılmakta olan Trabzon Botaniği gelip takip etsinde bir rutin daha öğrensin, 

Aynı şahıs bir takım hased şahıslarla aynı dili kullanarak  “Bir iş adamının ailesinin yaptığı kent müzesi ile mi övüneceğiz” diyebilmektedir. Maraş Caddesi’ndeki Tevfik Serdar Kültür Merkezi yeri Uzun Sokak’taki Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi karşılığında rahmetli Valimiz Sayın Recep Kızılcık zamanında İl Özel İdaresi ile değiştirilmiştir. Sonra kent müzesi haline getirilmek için projesi Belediyemizce masrafları karşılanarak hazırlattırılmıştır. Bina belediyeden, proje belediyeden tamamlanmış,  kalan yapımı için gereken 3-4 trilyon tahmini masraf tabii olarak belediyemizce karşılanabilecekken bir sosyal sorumluluk anlayışıyla (ki bunu yapan Oltan Vakfı’na her zaman şehir adına teşekkürlerimizi ifade ediyoruz) bağış olarak yapmak isteyen Oltan Vakfı’nın bu teklifi red mi edilmeliydi? Bu cümleyi sarf edebilen kişiye teessüf ederek bir vicdan muhasebesi yapmasını öneririz. 

“85 otobüs aldık onunla mı övüneceğiz” diyen şahıs biraz toplama çıkarma yapsın. 85 otobüsün tanesi 300 bin TL’den kaç lira ettiğini hesaplasın, ondan sonra “bunlar küçük işler” diyebilsin ve büyük işleri de bize bir tarif etsin.  Ayrıca 20 senedir Trabzon’a 1 tane bile toplu taşıma büyük otobüsü alınıp alınmadığını bir incelesin. 

Rutin işleri, büyük ve küçük işleri iyi bildiğini zanneden bu şahıs sadece 2013 yılında Trabzon Belediyesi’nin 14 trilyonluk ve sadece 2014 yılında da 15 trilyonluk kamulaştırmayı halkın hizmetine sunduğunu ve geriye doğru 20 yılık kamulaştırmanın toplamının bunlardaki bir yıl kadar bile olmadığını öğrenirse bu rakamları da bu rutin işlerin içine yerleştirsin. O rutinlerin arasına Trabzon Belediyesi’nin yaptırdığı 30.000 m2’lik EYOF Parkı’nı da koysun, Şu anda yapılmakta olan 5.600 m2’lik Spor Temalı Parkı da ilave etsin. Birde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nce yapılmakta olan Türkiye’nin en büyük Doğal Yaşam ve Hayvan Dostu barınağının büyük iş mi, küçük iş mi, rutin iş mi olduğu için bir ahkam kessin.  Bu beyefendi 5 trilyona saatte 240 ton kapasiteli asfalt plentinin şehre kazandırıldığını hatırlayabiliyor mu? Bu plentle sadece 2013 yılında 192 bin ton asfalt yapıldığını biliyormu?  Beton ve asfalta 2013 yılında 23 trilyon harcandığından haberi varmı? 2015 yılının 1 Mayısından itibaren şu ana kadar 11 trilyonluk asfalt yapıldığını, 80.000 ton asfaltın yollara serildiğini, bu yılın içinde 20 trilyonluk beton yol ve 30 trilyon asfalt yol yapılacağını öğrensin? Yine 2015 yılı  içinde 50 trilyonluk su kanalizasyon yatırımının bütçeye alındığını da bilgi edinsin ve öylece ahkam kesmeye devam etsin. 2009-2014 döneminde yıllardır yapılamayan Teknik Hizmetler Atölyelerinin 5 trilyon liraya gerçekleştirildiğini birilerinden sorup öğrensin. Birçok ilin yapamadığı meskun mahallerdeki 2. El Oto Galericilerinin 4 trilyona yaptırdığımız Oto Galericiler Sitesi’nde toplandığından haberdar mı?

Şu anda inşaatları süren Osmanlı Camii Kuran Kursu, Soğuksu Mahallesi Camii ve Otoparkı bitince tutarları kendisine söyleriz de büyükmü, küçükmü rutin mi diye bir karar verir. 81 ilimiz içinde Trabzon’un yaşanılabilir kentler sıralamasında 4. il olmasında her biri bir katkı sağlayan bu büyük adımlar bir çırpıda aklımıza gelenlerdi. Trabzon bunları  ve burada bahsedebileceğimiz daha bir çok hizmeti bugüne kadar yaşamamıştı. 

Hayret edilecek olan 2004-2009 yılları arasında İl Genel Meclisi üyeliği ve meclis başkanlığı yapmış, Ortahisar Kent Konseyi Başkanı olduğu belirtilen Ahmet Aslanoğlu’nun şehrin öncesinden – sonrasından ne kadar bihaber olduğudur. Eğer öyle değilse bu beyanat en azından hasetlik ve kötü niyetlilik olarak nitelenir. Halkımıza bilgi arz ettiğimiz broşürlerimizden birini okumak zahmetine katlansaydı belki böyle ahkam kesmezdi ve “Biz ekip olarak şov yapmayız” hizmet yaparız ifadelerimizi idrak edebilirdi.

Bu beyefendi kötü niyetli iddialarına inanıyorsa “Başkanı kişisel olarak çok seviyorum” demesi tam bir samimiyetsizlik ve safsatadır. Kanaatleri buysa Başkanı hiç sevmemesi gerekir. Bu ve “20 senedir çözülemeyen seyyar sorununun tarihe karışmış olmasına minnettar olduğunu” söylemesi bu kadar kötü niyetini örtmek içinse hiç lüzumu yok ve kimsede riya kokan bu cümlelere kanmaz 

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel