Asansör sektörü kümeleniyor

Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı asansör sektöründe faaliyette bulunan firmaların kümelenme çalışmalarında ortak şirket kurulması kararlaştırıldı. Sektörün 3. kez toplandığını anımsatan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, öncü şirketler ile ortak şirket

Asansör sektörü kümeleniyor

Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı asansör sektöründe faaliyette bulunan firmaların kümelenme çalışmalarında ortak şirket kurulması kararlaştırıldı. 
Sektörün 3. kez toplandığını anımsatan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, öncü şirketler ile ortak şirketin kuruluş çalışmalarına başlanmasına karar verildiğini söyledi. KOSGEB'in işbirliği-güçbirliği desteğinden yararlanmak için hareket eden sektörün proje hazırlama çalışmalarına da başlatıldığını vurguladı.
ASANSÖR KABİNİ İMALATI YAPILACAK
Hacısalihoğlu, " Kurulacak olan ortak şirketin KOSGEB desteği ile bölgede güçlü bir asansör markası yaratması hedefleniyor. Ortak şirket asansör kabini imalat yanı sıra sektörün yan sanayisine yönelik imalatları da gerçekleştirecektir. “dedi.
Trabzon ABİGEM tarafından yapılan ortak şirketin fizibilite çalışmasının sektör üyesi firmalar tarafından da incelendiğini anımsatan Hacısalihoğlu, " Ortak görüş çok fizibil çıkan projenin hayata geçirilmesidir. Bu amaçla Trabzon ABİGEM aracılığı ile kümelenmeye öncülük yapacak ortak şirketin kurulması ve KOSGEB'in işbirliği-güçbirliği desteğine başvurunun gerçekleştirilmesi sağlanacaktır. “şeklinde konuştu.
Hacısalihoğlu, asansör sektöründe kümelenme mantığını yürüttüklerine dikkat çekerek sektörde faaliyette bulunan firmaların kuruluşuna başlanan şirkete ortak olabileceklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel