Artvin’de jandarma ekipleri tarafından yaralı halde bulunan boynuzlu baykuş, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edilerek tedavi altına alındı. Bakım ve rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ardından sağlığına kavuşan baykuş, yeniden doğal yaşam alanına bırakıldı.
Jandarma Ekipleri Yaralı Baykuşu Fark Etti
Olay, Borçka-Muratlı karayolu üzerinde meydana geldi. Bölgede devriye görevini sürdüren jandarma ekipleri, yol kenarında hareketsiz duran bir baykuş olduğunu fark etti. Yapılan incelemede, baykuşun yaralı olduğu tespit edilerek Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verildi.
Tedavi Süreci Başarıyla Tamamlandı
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından teslim alınan boynuzlu baykuş, gerekli veteriner kontrollerinden geçirildi. Yaralarının tedavi edilmesi ve genel sağlık durumunun düzeltilmesi için rehabilitasyon sürecine alındı. Veteriner hekimler ve uzman ekiplerin gözetiminde bakım süreci tamamlanan baykuş, tamamen iyileşmesinin ardından doğal yaşamına geri döndürülmek üzere doğaya salındı.
Kaynak: