Artvin'de Mühendislik harikası

Discovery Channel'da yayınlanan "Mühendislik Harikaları" adlı programda ele alınacak olan Deriner Barajı bir mühendislik harikası olarak tanıtılacak.GEZEGENİN EN DİK BOŞALTMA KANALLARIDiscovery Channel'dan yapılan açıklamada dizi ekibinin, tamamlanmasına

Artvin'de Mühendislik harikası

Discovery Channel'da yayınlanan "Mühendislik Harikaları" adlı programda ele alınacak olan Deriner Barajı bir mühendislik harikası olarak tanıtılacak.

GEZEGENİN EN DİK BOŞALTMA KANALLARI

Discovery Channel'dan yapılan açıklamada dizi ekibinin, tamamlanmasına bir yıl kalan inşaatte çekim yapabilmek için gerekli izinleri aldığı belirtilirken, "Danny Forster, nehir vadisinin yaklaşık 300 metre yukarısında barajın en büyük beton bloklarını dökecek ve 6 bin 300 ton ağırlığında çelik yapılarla sabitleyecek olan ekiple birlikte çalışacak. Barajın içinde ise dünya tarihinde inşa edilmiş en dik taşkın kanallarının yapımına dahil olacak.

Barajın altında bulunan elektrik santralinde ise, izleyicilere herkesin göremeyeceği dört büyük türbini, dolayısıyla dünyanın en hızlı nehirlerinden birinin nasıl ehlileştirilebildiğini gösterecek" denildi. Programda, baraj hakkında "Dünyanın en yüksek barajlarından biri, herşeyiyle yeryüzündeki en sağlam baraj, gezegendeki en dik boşaltma kanallarına sahip, bir barajın depreme dayanıklı hale getirilme süreci, şimdiye dek inşa edilmiş en büyük yer altı elektrik santrallerinden biri" gibi süreçler de vurgulanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler