Artvin'de mühendisler kaçırıldı mı!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde 20 gün önce araçlarıyla seyir halinde iken Çoruh Nehri'ne düşerek kaybolan 2 mühendise henüz ulaşılamazken, mühendislerin yakınları şok iddialarda bulundu. Baraj inşaatında mühendis olarak çalışan Orhan Kemal Ulusoy (29) ve Hü

Artvin'de mühendisler kaçırıldı mı!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde 20 gün önce araçlarıyla seyir halinde iken Çoruh Nehri'ne düşerek kaybolan 2 mühendise henüz ulaşılamazken, mühendislerin yakınları şok iddialarda bulundu.

Baraj inşaatında mühendis olarak çalışan Orhan Kemal Ulusoy (29) ve Hüseyin Dervişoğlu'nun (32) içerisinde bulunduğu kamyonetin Çoruh Nehri'ne uçması sonucu iki mühendis kaybolmuştu. Araç kazadan 2 gün sonra Çoruh Nehri'nde bulunurken, mühendislere ulaşılamamıştı. Trabzon'dan Yusufeli'ne gelerek arama çalışmalarını takip eden Hüseyin Dervişoğlu'nun yakınlarından Ahmet Cerrah ve Köksal Akyasan, mühendislerin kaçırılmış ya da nehre atılmış olabilecekleri iddiasında bulundu.

Ahmet Cerrah ve Köksal Akyasan, "Bizlere bu konu ile ilgili olarak çeşitli ifadeler veriliyor. Aracın kilometresinin sıfırlandığından söz ediliyor. Olayı orada çalışanlardan daha erken haber almalarına rağmen ilgili yerlere zamanında bilgi verilmediğinden söz ediliyor. Alkolden söz ediliyor, ama kayıp mühendisi çok iyi tanıyoruz. Bu şahıs değil alkol almak abdestsiz dahi gezmezdi. Ayrıca bu mühendis yakınımız burada çalışmaktan rahatsız olduğu için bir hafta önce istifasını vermişti fakat istifa kabul edilmedi. İstifa dilekçesini verdikten sonra da bu olay meydana geldi. Olayın ardından Yusufeli'ne gittiğimizde sanki bu mühendisler ölmüş gibi mevlit okutturulduğunu gördük ve tepki gösterdik. Ayrıca bu olaydan sonra orada sorumlu bir mühendisin izine ayrılması da kafamızda soru işareti oluşturuyor. Bize aracın düştüğü yerin kesin neresi olduğuna dair net bilgiler verilmiyor. Ayrıca aracın başka bir şeritte giderken diğer şeritten aşağı nehre uçmasına da anlam veremiyoruz. Bizim bu canlarımız kesinlikle buraya düşmedi. Şayet bu nehirde iseler, bu nehre atıldılar veya kaçırıldığından şüpheleniyoruz" dediler.

Olayın aydınlatılması için Başbakan Erdoğan'dan yardım isteyen Ahmet Cerrah ve Köksal Akyasan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzon milletvekillerinden destek ve yardım istiyoruz. Başbakanımız İbrahim Tatlıses'e göstermiş olduğu ilginin binde birini de bizim bu kayıp yakınlarımıza gösterse umut ediyoruz ki bu konuda bir netice alınacaktır. Kayıp olan bu mühendislerin ölü veya diri olarak bulunmasını istiyoruz. Artık ölü olarak bile bulunması bizleri memnun edecektir. Günlerdir bu nehrin etrafındayız. Uyurken bile nehrin sesi ile uyuyoruz. Ama içimizdeki kuşkularla bu nehir sizin yakınınız olan mühendisleri 'ben yutmadım' diyor. Arama çalışmaları da sadece günde birkaç saatle sınırlı kalıyor. Bizler kafamızdaki bu soru işaretlerinin ortadan kalkmasını istiyoruz."

Artvin-Yusufeli karayolunda Çoruh Nehri'ne yuvarlanan kamyonette olduğu düşünülen iki mühendisin bulunması için Artvin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, diğer illerden gelen sivil savunma ekipleri ve jandarma ekiplerinin arama çalışmaları sürüyor. Aracın nehre düştüğü Yusufeli Narlık köyü mevkisinden Borçka Barajı'na kadar olan yaklaşık 100 kilometrelik hatta çalışmalarını sürdüren ekipler, nehrin suyunun bulanık olması ve debisinin yükselmesi nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü belirttiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler