Artvin’de Mehmetçik Hatıra Ormanı için 200 fidan dikildi
Artvin’de, 25. Hudut Tugay Komutanlığı ile Artvin Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde “Mehmetçik Hatıra Ormanı” oluşturuldu. Artvin-Erzurum karayolunun Dikmenli mevkisinde gerçekleştirilen çalışmada 200 fidan dikildi.
Fidan dikimi, yaklaşık 3 bin metrelik alanda yapıldı.

“Vatanı korumak toprağa sahip çıkmakla da mümkündür”
Törende konuşan Artvin Garnizon Komutanı Piyade Albay Ever Örtel, vatan toprağına fidan dikmek için bir araya geldiklerini söyledi.
Faaliyetin yalnızca bir ağaçlandırma çalışması olmadığını vurgulayan Örtel, bunun aynı zamanda Mehmetçiğin doğaya, vatana ve geleceğe karşı sorumluluğunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Örtel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Bizler gerektiğinde bu vatan için canını ortaya koyan bir milletin evlatlarıyız. Ancak vatanı korumak yalnızca sınırda değil, toprağına sahip çıkmakla, onu yeşillendirmekle de mümkündür. Diktiğimiz her fidan, bu topraklara olan bağlılığımızın ve geleceğe olan inancımızın simgesidir. Bugün toprağa emanet ettiğimiz bu fidanlar, yarın büyüyerek hem doğaya katkı sağlayacak hem de bizlerden sonraki nesillere nefes olacaktır."

Protokol de fidan dikimine katıldı
Konuşmaların ardından Artvin Valisi Turan Ergün, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, İl Jandarma Komutanı Uğur Başkonak, Orman Bölge Müdürü İbrahim Ethem Gürsoy, İl Emniyet Müdürü Murat Güneş ve diğer ilgililer fidan dikti.
Kaynak:AA
