Artvin'de kayıp mühendis aranıyor

Arvin'in Yusufeli ilçesinde yaklaşık 5 ay önce Çoruh Nehri'ne düşen araçta kaybolan 2 mühendisi arama çalışmaları sürüyor.Artvin Barajı inşaatında çalışan mühendisler 28 yaşındaki Orhan Kemal Ulusoy ve 32 yaşındaki Hüseyin Dervişoğlu'nun, 24 Nisan 2011 gü

Artvin'de kayıp mühendis aranıyor

Arvin'in Yusufeli ilçesinde yaklaşık 5 ay önce Çoruh Nehri'ne düşen araçta kaybolan 2 mühendisi arama çalışmaları sürüyor.

Artvin Barajı inşaatında çalışan mühendisler 28 yaşındaki Orhan Kemal Ulusoy ve 32 yaşındaki Hüseyin Dervişoğlu'nun, 24 Nisan 2011 günü Yusufeli ilçesinde araçla Çoruh Nehri'ne düştükleri tespit edilmişti. Yapılan aramalarda araca ulaşılırken, cesetler henüz bulunamadı. Şirket yetkilileri ile kayıp mühendislerin aileleri tarafından Artvin İl Emniyet Müdürlüğü ve Yusufeli İlçe Emniyet Amirliği ile yapılan görüşmeler neticesinde, Türkiye'de sadece 4 adet bulunan ceset arama köpekleri Yusufeli'ne getirildi.

5 gün boyunca aracın bulunduğu yerle Borçka Barajı'na kadar olan alanda yapılan titiz aramalardan da sonuç çıkmadı. 45 kilometrelik nehir, 40 kilometrelik baraj içi aramalarından şimdiye kadar hiçbir sonuç elde edilemedi.

Şirket yetkilileri, arama ekiplerinin günlük çalışmalarını devam ettireceğini belirterek, "Bıkmadan usanmadan arama çalışmalarını devam ettireceğiz. Bakılmadık yer bırakmayacağız. Her türlü olasılığı dikkate alıp her türlü ihtimali değerlendirerek arama çalışmalarına devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Orhan Kemal Ulusoy'un Erzincan'ın Atatürk Mahallesi'nde oturan annesi Fatma ve babası İrfan Ulusoy, oğullarından her an bir haber bekliyor. "Gözümüz kapıda, kulağımız telefonda" diyen anne Fatma Ulusoy, "Oğlum bulunursa böbreğimin birini, oturduğum evi vereceğim. Yeter ki ona kavuşayım. Yalvarıyorum. Evladımı ölmeden bir kere göreyim" diye konuştu.

"KAÇIRILMA İHTİMALLERİ VAR"

Orhan Kemal Ulusoy'un kız kardeşi Nurcihan Ulusoy Güven ise, "Aramalarda hiçbir ipucuna rastlanmadı. Kaçırılmış ya da öldürülmüş olduklarını düşünüyoruz" dedi.

Barajda arama yapılması için su kodunun düşürülmesini istediklerini belirten Güven, "Dalgıçlarla baraj gölünde, eğitimli köpeklerle de karada arama yapıldı. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Başbakan ve Cumhurbaşkanından destek istiyoruz. Kayseri'de kaybolan çocukların bulunmasına nasıl yardım ettilerse bizim çocuklarımızın bulunması için de yardım etmelerini ve o ekibi Artvin'e göndermelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel