Artvin'de Jandarma ne yapıyor?

Artvin Hopa'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yönelik saldırı, seçim sürecini geren kilometre taşlarından biri oldu. Bir kişinin öldüğü, bir koruma polisinin de ağır yaralandığı olaylardan geriye kalan bu fotoğraf, Türkiye'nin gündemine oturdu

Artvin'de Jandarma ne yapıyor?

Artvin Hopa'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yönelik saldırı, seçim sürecini geren kilometre taşlarından biri oldu. Bir kişinin öldüğü, bir koruma polisinin de ağır yaralandığı olaylardan geriye kalan bu fotoğraf, Türkiye'nin gündemine oturdu.

JANDARMA NEDEN SADECE İZLEDİ?
Başbakan'ın seçim otobüsü taşlanırken jandarma birliklerinin müdahalede bulunmaması ve sadece seyretmekle yetinmesi, tartışma doğurdu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, jandarmanın olaylar sırasında hareketsiz kalışını eleştirdi.

Türkiye gündemine oturan o otoğrafta, Başbakan'ın seçim otobüsü ve konvoy taşlanırken jandarmanın sadece olup biteni seyrettiği görülüyor.

ARINÇ'TAN SERT ELEŞTİRİ
Arınç, "Fotoğrafta, polis göstericilere müdahale ederken jandarma bir köşede duruyor. Bu soru işaretidir. 'Peki neden jandarma hareketsiz kaldı?' diye sormak gerekir. Eminim oradaki en yüksek mülki amir olan kaymakam bir açıklama yapacaktır. Ama polis bir çaba içindeyken askerlerin hareketsiz kalması, açıklamaya muhtaç bir durum." şeklinde konuştu.

Ayrıca, "Bunlar organize olaylar. Tahmin ediyorum ki seçime kadar da sürecek." şeklinde bir analiz de yaptı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ GÖZ AÇTIRMAMALI
Bakan Hayati Yazıcı da Erdoğan'ın Hopa mitingi öncesi ve sonrasında çıkan olaylarda ciddi güvenlik zafiyetinin bulunduğunu söyledi. Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu konuyu İçişleri Bakanlığı müfettişleri inceleyecektir. Güvenlik güçlerimizin bu tür durumlarda, olayları gerçekleştirenlere göz açtırmamaları gerekmektedir." görüşünü dile getirdi.

BİR AKSAKLIK VARSA BUNLAR ORTAYA ÇIKARILACAK
Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu ise yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin bir eksiklik varsa bunların ortaya çıkarılacağını söyledi. Jandarmanın tedbir amaçlı olarak o noktada tutulduğunu kaydeden Yemlihalıoğlu, olaya neden müdahale etmedikleri ile ilgili eleştiriler için ise, "Bu konuda şu aşamada bir yorum yapmam doğru olmaz. İçişleri Bakanlığı olayları incelemek için müfettişler görevlendirdi, onlar da incelemelerini sürdürüyor. Bir eksiklik, aksaklık varsa bunlar ortaya çıkarılacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler