Artvin'de Erdoğan'a hakerete 8 gözaltı

Haber61 – Haber Merkezi – Artvin’in Halkevi Caddesinde  Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyeleri “Laik ve Bilimsel Eğitim” adlı bir stant açtı. Açmış oldukları stantta vatandaşlara bildiri dağıtan ÖDP üyeleri; Artvin Cumhuriyet Başsavcılı tarafından “C

Artvin'de Erdoğan'a  hakerete 8 gözaltı

Haber61 – Haber Merkezi – Artvin’in Halkevi Caddesinde  Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyeleri “Laik ve Bilimsel Eğitim” adlı bir stant açtı. Açmış oldukları stantta vatandaşlara bildiri dağıtan ÖDP üyeleri; Artvin Cumhuriyet Başsavcılı tarafından “Cumhurbaşkanına hakaret ve Eğitim öğretime hukuka aykırı bir şekilde engel olmaya teşebbüs” suçlamalarının üzerinde bulduğu afişler nedeni ile başı derde girdi.

Artvin Polisi stantta bulunan 8 kişiyi gözaltına almak isterken kısa süreli bir arbede çıktı. Gözaltına alınan kişiler İl Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilerek ifadelerine başvuruldu. Buradaki ifadelerinin ardından şahıslar çıkarıldıkları Mahkeme tarafından  serbest bırakıldı.

Konu ile alaklı Artvin Valiliği bir açıklamada bulundu:

12.02.2015 tarihli Olur’una istinaden İlimiz Halkevi Caddesi Bibak Kavşağı Festival Kafe yanında Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) tarafından 12:00-16:00 saatleri arasından gerçekleştirilecek olan “Laik ve Bilimsel Eğitim” konulu Stant aynı gün saat:12.00’de açılmıştır.

Emniyet Müdürlüğünce, stant etkinliğinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Stantta 13 Şubat’ta eğitimin durdurulması için boykota davet eden basılı materyaller (afişler, bildiriler ve kitapçıklar) sergilenmeye ve gelen vatandaşlara dağıtılmaya başlanmış, söz konusu basılı materyallerin içeriğinin Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelenmesi ve içeriğinde “Cumhurbaşkanına hakaret ve Eğitim öğretime hukuka aykırı bir şekilde engel olmaya teşebbüs” suçları iddiasıyla şüphelilerin ifadelerinin alınması ve mevcutlu olarak Adli Makama getirilmeleri talimatı alınmıştır. Talimata binaen ilgililer Emniyet Müdürlüğüne ifade alınmak üzere davet edilmiş, bildiri dağıtımında bulunan 8 kişi sözlü olarak yapılan davete icabet etmemişler, bunun üzerine yasal ölçüler çerçevesinde gözaltı aracına bindirilmişlerdir. Sağlık kontrolleri sonrası işlemleri seri bir şekilde tamamlanarak saat:17.30’da Adli Makamlara iletilmiştir.

Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alınan ilgili 8 kişi hakkında işledikleri suçlardan dolayı adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle Nöbetçi Mahkemeye sevk edilmişlerdir. Saat:22.30 sıralarında başlayan duruşmada Mahkeme, atılı suçlara öngörülen cezanın alt ve üst sınırı ile teşebbüs hükümleri, şüphelilerin öğrenci ve sabit ikamet sahibi oluşlarını nazara alarak “Adli kontrol talebinin reddedilmesi ve şüphelilerin salıverilmelerine” karar vermiştir.

Yapılan tüm iş ve işlemler yasal hukuk kuralları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler