Artvin’de bal işleme ve paketleme tesisi hizmete girdi

Artvin'de Valilik, İl Özel İdaresi ve DOKA iş birliğiyle kurulan tesiste bal ve diğer arı ürünleri modern koşullarda işlenecek.
Artvin’de bal işleme ve paketleme tesisi hizmete girdi

Artvin’de apiterapi ürünleri işleme, bal dolum ve paketleme tesisi hizmete girdi.

Valilik, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından oluşturulan tesisin açılışında konuşan Vali Turan Ergün, kentin Türkiye'nin en zengin florasına sahip olduğunu, bal üretiminde de önemli bir potansiyeli bulunduğunu söyledi.

Artvin'de 2 bin 727 adet bitki çeşitliği bulunduğunu hatırlatan Vali Ergün, "İlimizde arıcılık alanında 2 bin işletme bulunmaktadır. 11 bin aktif koloniye sahip ilimizde yıllık bin 200 ton bal üretimi yapılmaktadır." dedi.

artvinde-bal-favrikasi-acildi

Ergün, proje ile bal, propolis, arı sütü, polen, balmumu, arı ekmeği gibi katma değeri yüksek arı ürünlerinin işleneceğini ifade ederek, "Ballarımızın ortak üretim ve paketleme altyapısıyla sunarak pazara erişimi kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca tesisimiz günlük 5 ton bal dolum kapasitesine sahip olup, ısıtma, dinlendirme, dolum, etiketleme ve soğuk hava deposuna sahiptir. Bu tesisimizin başta ilimize, ülkemize ve arı üreticilerime hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik ise tesisin şehir için büyük bir kazanç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Buradan vatandaşlarımıza, güvenli ve kaliteli bal yemek istiyorsanız Artvin balını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz diyorum. Bugün açılışını yaptığımız tesisimizde ballar son derece modern ve hijyenik şartlarda dolumu ve paketlemesi yapılarak tüketicinin hizmetine sunulacak. Tesisin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

artvinde-bal-fabrikasi

Açılışın ardından tesiste incelemelerde bulunan Vali Ergün ile Çelik, bal dolum ve paketleme süreçlerine yönelik yetkililerden bilgi aldı.

artvinde-bal-fabrikasi-acildi

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir