Artvin İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Turan Ergün başkanlığında Valilik Çoruh Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, kentte yürütülen projelerin değerlendirilmesi, karşılaşılan sorunların çözümü ve gelecekteki planlamalar ele alındı.
Vali Ergün, toplantıda yaptığı açıklamada, 2024 yılı itibarıyla 167 projenin tamamlandığını, 128 projenin çalışmalarının sürdüğünü ve 29 projenin ihale aşamasında olduğunu belirtti.
Projelerin toplam tutarının 56 milyar lira olduğunu ifade eden Ergün, şu bilgileri paylaştı:
338 projeden 274’ü yatırımcı bölge ve il müdürlükleri,
10’u belediyeler,
54’ü ise köylere hizmet götürme birlikleri tarafından uygulanıyor.
Ergün, kamu hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde sürdürülebilmesi için kurumlar arası koordinasyonun büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Gerçekleştirilen tüm yatırımlar, milletimize layık olduğu en iyi hizmeti sunmak için yapılıyor.” dedi.
Toplantıda, yatırımcı kuruluşların bölge temsilcileri ve kurum amirleri de projelerin ilerleyişine dair bilgi verdi.
Kaynak: