Artvin Yusufeli’nde heyelan: İki köyü bağlayan yol kapandı
Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Yüncüler ile Dokumacılar köylerini birbirine bağlayan grup köy yolu, heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Yamaçtan kopan büyük kaya parçalarının yola düşmesi sonucu ulaşım dururken, yolda da hasar meydana geldi.
DEV KAYALAR YOLA DÜŞTÜ
Bölgede etkili olan kar ve yağmur yağışının ardından meydana gelen heyelanda, yamaçtan koparak yuvarlanan bazı kayaların yolun alt kısmında bulunan HES inşaatı şantiye sahasındaki bazı evlere de isabet ettiği ve maddi hasara yol açtığı öğrenildi.

Heyelan sırasında yoldan herhangi bir aracın geçmemesi ise olası bir facianın önüne geçti.
DSİ 22. Bölge’de taşkın kontrol projeleri masaya yatırıldı
YOL KONTROLLÜ ŞEKİLDE AÇILDI
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen İlçe Özel İdaresi ekipleri, yola düşen kaya parçalarını kaldırarak hasar tespit çalışması yaptı. Ekiplerin müdahalesinin ardından Yüncüler–Dokumacılar grup köy yolu kontrollü şekilde yeniden ulaşıma açıldı.
Kaynak:İHA