Artvin Şavşat Karagöl’de kış güzelliği: 1.600 rakımda göl dondu
Artvin’in Şavşat ilçesinde bulunan Sahara Milli Parkı içerisindeki Karagöl, kış mevsimiyle birlikte buz tuttu. Kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplanan göl ve çevresi, kartpostallık görüntüler oluşturdu.
Yaklaşık 1.600 metre rakımda yer alan gölün yüzeyi kalın bir buz tabakasıyla kaplandı. Dört bir yanı ladin, sarıçam ve köknar ağaçlarıyla çevrili Karagöl, kışın etkisini gözler önüne serdi.

Doğaseverlerin ilgi odağı
Yaz, ilkbahar ve sonbahar aylarında olduğu gibi kış mevsiminde de dikkat çeken göl, manzarasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Özellikle kar yağışının ardından ortaya çıkan görüntüler doğa tutkunlarının ilgisini çekti.
Yaklaşık 25 metre derinliğe sahip gölde buzlanma sonrası oluşan manzara, fotoğraf meraklılarına eşsiz kareler sundu.

Dron görüntüleri dikkat çekti
Özellikle dron ile kaydedilen görüntülerde, beyaz örtü altındaki Karagöl ile çevresindeki ormanlık alanın oluşturduğu doğal tablo öne çıktı. Göl ve çevresindeki manzara, kışın sakinliğini yansıtan görüntüler oluşturdu.
Artvin’in Şavşat ilçesinde yer alan Karagöl, her mevsim farklı bir güzelliğe bürünürken, kış aylarında da ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmaya devam ediyor.

Kaynak:İHA