Artvin Jandarmanın 14 silahı kayıp

Artvin Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığı’nın Adli Emanetinde bulunan 14 silah sırra kadem bastı. Olay, Cumhuriyet Savcılığı’nın yaptığı sayımla ortaya çıktı.Silahların terör örgütleri ve derin yapılanmaların hedefleri arasında bulunan Karadeniz’de kaybolma

Artvin Jandarmanın 14 silahı kayıp

Artvin Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığı’nın Adli Emanetinde bulunan 14 silah sırra kadem bastı. Olay, Cumhuriyet Savcılığı’nın yaptığı sayımla ortaya çıktı.

Silahların terör örgütleri ve derin yapılanmaların hedefleri arasında bulunan Karadeniz’de kaybolması savcıyı olası provokasyonlara karşı harekete geçirdi.

Ergenekon, Balyoz darbe planı ve PKK’lılardan ele geçirilen eylem planlarında ortak hedef alan olan Karadeniz Bölgesi’nde kuşku uyandıran bir gelişme yaşandı. Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığı’nın Adli Emanetinde bulunan 14 silah kayboldu. Yasadışı terör örgütlerinin özellikle Karadeniz’de eylem hazırlığında olduğu bir dönemde silahların kaybolması endişe yarattı.

AKLA GELEN ÜRKÜTÜCÜ İHTİMALLER

Edinilen bilgilere göre silahların ne zaman kaybolduğu tespit edilemezken, gizlenen durum Cumhuriyet Savcılığı’nın 18 Ocak 2012’de yaptığı sayımla ortaya çıktı. Silahların Temmuz 2011’de Personel Lojistik Astsubayı tarafından teslim alındığı öğrenildi. Cumhuriyet Savcılığı kayıp silahlarla ilgili inceleme başlattı. Kontrol dışına çıkan bu silahlarla yeni suçların işlenmesinde kullanılması akla gelen en güçlü ihtimaller arasında.

Rahip Santaro ve Hrant Dink cinayeti öncesinde Karadeniz Bölgesindeki Jandarma İstihbaratının yoğun çalışma yaptığı tespit edilmişti. Her iki olayda da Karadeniz bölgesindeki özellikle internet cafelerin müdavimi gençler seçilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler