Artvin Borçka’da heyelan: ev ve ahır toprak altında kaldı
Artvin’in Borçka ilçesinde, yoğun kar yağışının ardından yaşanan toprak kayması maddi hasara neden oldu. Gündoğdu Mahallesi’nde meydana gelen olayda bir ev ile bitişiğindeki ahır tamamen yıkıldı.
Kar Yağışı Sonrası Zemin Yumuşadı
Edinilen bilgilere göre, bölgede son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası zeminin yumuşamasıyla birlikte heyelan meydana geldi. Hamit Navdar’a ait yapının bulunduğu alanda oluşan toprak kayması, kısa sürede evi ve bitişiğindeki ahırı etkisi altına aldı.
Ekipler Bölgeye Sevk Edildi
Olayın fark edilmesinin ardından bölgede güvenlik önlemleri alındı. İhbar üzerine polis ve AFAD ekipleri Gündoğdu Mahallesi’ne yönlendirilerek inceleme başlattı.

Can Kaybı Yaşanmadı
Heyelan sırasında evde kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Ahşap ve betonarme karışımı yapı ile bitişikteki ahır toprak altında kalırken, olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı belirtildi.
“Bir Süredir Evde Kalmıyordum”
Ev sahibi Hamit Navdar, bir süredir heyelan riski nedeniyle evde kalmadığını ifade etti. Olay anında bölgede bulunduğunu belirten Navdar, toprak kaymasını fark edince hızla uzaklaştığını dile getirdi.
Kaynak:İHA