Arsin'e 3 müjde birden

Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ve TİSKİ’den, su sorunu betonlama çalışması ve TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün Arsin’e taşınması ile ilgili 3 müjdeli haber geldi. Arsin'in içme suyu problemini kökten çözecek olan Arsin Belediyesi ile İller Bankası tarafınd

Arsin'e 3 müjde birden

Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ve TİSKİ’den, su sorunu betonlama çalışması ve TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün Arsin’e taşınması ile ilgili 3 müjdeli haber geldi. 

Arsin'in içme suyu problemini kökten çözecek olan Arsin Belediyesi ile İller Bankası tarafından geliştirilen Santa’dan gelecek İçme Suyu Projesine Kalkınma Bakanlığı vize verdi. Projeyi hayata geçirecek olan TİSKİ’nin Genel Müdürü Recep Köksal, Arsin’de su sorununa son verecek olan proje ile ilgili kısa sure içinde İller Bankası ile anlaşmayı imzalayacalarını ifade etti.

Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Arsin'in içme suyu problemini toptan çözecek olan Arsin Belediyesi, İller Bankası ve TİSKİ işbirliği ile hayata geçen İçme Suyunu Projesinin, Kalkınma Bakanlığından vize aldığını açıkladı. Şen, sonrasında ise Arsin'in bütün mahalle yollarının betonlanacağı müjdesini verdi.

Arsin'de içme suyu problemine çözüm getirecek olan ve yaklaşık 3-4 yıldır çalışmaları süren Arsin İçme Suyu Projesine Kalkınma Bakanlığı izin verdi. İlk hesaplamalara gore yaklaşık 35 milyon TL maliyetli ve yüzde 50'si hibe olacak olan projeye Kalkınma Bakanlığının vize vermesi ile proje çalışmalarına da hız verildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı TİSKİ Genel Müdürlüğü Arsin Belediyesinin bu projesine sahip çıkarak bu sene ihale etme kararı aldı.

İçme Suyunun ardından Arsin'e ikinci müjde ise bütün yolların betonlanacağı oldu. Arsin Belediyesi yol betonlamasına da 3 milyon TL ayırdı. Bütün mahallelerde betonlama çalışmasına Mayıs ayında başlanılacağı açıklandı.

Öte yandan, kapanan Yeşil Yalı Belediyesi binası Arsin Belediyesi tarafından TİSKİ Genel Müdürlüğüne devredileceği de açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel