Arsin'deki cinayetle ilgili karar çıktı

Trabzon'un Arsin İlçesi'ne bağlı Yeşilyalı beldesinde yaklaşık 10 ay önce arazi yüzünden çıkan tartışmada akrabası Ahmet Nas'ı (71) tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık Emrah Nas (30), 21 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Trabzon 2. Ağır Cez

Arsin'deki cinayetle ilgili karar çıktı

Trabzon'un Arsin İlçesi'ne bağlı Yeşilyalı beldesinde yaklaşık 10 ay önce arazi yüzünden çıkan tartışmada akrabası Ahmet Nas'ı (71) tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık Emrah Nas (30), 21 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.
 

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu olarak yargılanan Emrah Nas hazır bulundu. Sanık Emrah Nas, duruşmadaki ifadesinde akrabası Ahmet Nas'ı bilerek öldürmediğini belirterek, "Fadime ve Hatun Nas'ı bilerek yaralamadım. Ahmet Nas'ın ölümünden dolayı onun ailesi ne kadar mağdur olmuş ise ben ve benim ailemde mağdur durumdadır, pişmanım. Yüce mahkemenizin lehimde olan bütün imkanları değerlendirmesini talep ediyorum" dedi.
 

Mahkeme heyeti, sanık Emrah Nas’ı önce "Ahmet Nas'ı kasten öldürmeden dolayı eylemine uyan TCK’nın 81. maddesi gereğince müebbet hapis cezası ile cezalandırılması yönünde karar verirken, bu cezasını daha sonra sanığın eylemini maktülden kaynaklanan haksız fiilin meydana getirdiği hiddetin etkisi altında gerçekleştirdiği anlaşıldığından tahriki oluşturan hareketlerin derecesi dikkate alınarak TCK’nın 29. maddesi gereğince 21 yıl ağır hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler