Arsin'de erik ağaçları meyve verdi

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Trabzon'un Arsin ilçesinde, erik ağaçları meyve verdi. İlçeye bağlı Fındıklı beldesinde yaşayan Ethem Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkbahar mevsiminde çiçek açan ve yazın meyve vermes

Arsin'de erik ağaçları meyve verdi

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Trabzon'un Arsin ilçesinde, erik ağaçları meyve verdi.

İlçeye bağlı Fındıklı beldesinde yaşayan Ethem Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkbahar mevsiminde çiçek açan ve yazın meyve vermesine alışılan erik ağaçlarının, aralık ayında kendisini göstermesinin şaşkınlığını yaşadıklarını söyledi.

ethem.jpg

İlk defa karşılaştığı bu durum karşısında endişesini dile getiren Koç, ''Erik ağacının kış ayında olmamıza rağmen sıcaklıkların düşmemesinden dolayı çiçek ve meyve vermesi çok şaşırtıcı. Bu bölgemiz açısından normal bir durum değil. Tek endişemiz ise fındık ağaçlarınında da bu durumun yaşanması. Geçtiğimiz yıllarda fındığımız erken çiçek açmasından dolayı yanmıştı. Bu sene ise aynı olayla karşılaşacağımızdan dolayı korkuyoruz'' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel