Arsin Örnek köyü İstanbul'u salladı

Trabzon Arsin Yolüstü Örnek Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ikincisini gerçekleştirdiği birlik ve beraberlik gecesi muhteşem bir ortamda geçti.İstanbul’da adeta Yolüstü Örnek Köyü Fırtınası estiSANATÇILAR RENKLENDİRDİTrabzon Arsin Yolüstü Örnek Köyü

Arsin Örnek köyü İstanbul'u salladı

Trabzon Arsin Yolüstü Örnek Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ikincisini gerçekleştirdiği birlik ve beraberlik gecesi muhteşem bir ortamda geçti.

İstanbul’da adeta Yolüstü Örnek Köyü Fırtınası esti

SANATÇILAR RENKLENDİRDİ
Trabzon Arsin Yolüstü Örnek Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’nin, ikincisini düzenlediği birlik beraberlik gecesi muhteşem bir ortamda gerçekleşti. Gecenin sunuculuğunu Arsinli Orjinal Temel yaparken, Komedyen Tahsin Taşkın, Emine Genç, Popstar Miktad, Erol Şahin, Sinan Yılmaz’ın ekibi Karadeniz Ateşi Kolbastı Grubu ve Folklor Ekibi geceyi renklendiren sanatçı ve isimler oldular. Gece, Vizyon Türk ekranlarından da canlı olarak yayınlandı.

450.20120117122252.jpg

KEMAL UNUTULMADI
Gecemizde ilk konuşmayı Derneğin Genel Sekreteri Abdurrahman Tiryaki yaptı. Tiryaki konuşmasında, “Bildiğiniz gibi köyümüz geçen hafta genç bir evladını kaybetti. Genç kardeşimiz aynı zamanda benim dayımın oğlu Kemal Demirtaş kanser lanetine yenik düştü. Bu vesileyle Yolüstü Örnek Köyü Derneği Yönetimi ve üyeleri adına Kemal’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve bütün köyümüze başsağlığı diliyorum.

Acımız büyük. Ben sabah cenazeden geldim ancak bu gecenin de yapılması için 3 aydır mücadele ediyorduk. Sözleşmelerimizi yapmış, ücretlerini ödemiştik bine yakın köylü ve dostlarımızı gecemize davet etmiştik. Dün akşam yapmış olduğumuz toplantıda iptal konusunu enine boyuna tartıştık ve ailenin de görüşü ve onayı alınarak gecenin yapılmasına karar verdik. Bu duyarlılığından dolayı aileye teşekkür ediyorum” dedi.

45000.20120117122311.jpg

GECEYİ ŞEREFLENDİRDİLER
Tiryaki sözlerini şöyle sürdürdü; “Dernek gecesine Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Arsinli hemşehrimiz Erdoğan Şahin, İstanbul Bakkallar Odası Başkanı ve Arsin Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Keskin, MHP Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Aydın, Bahçelievler Trabzonlular Dernek Başkanı Ahmet Hocaoğlu, Siyavuşpaşa Mahallesi Muhtarı Araklılı Hemşehrimiz Selami Aykut,

Şirinevler Mahallesi Muhtarı Galip Karayiğit, Araklı Halilli Köyü Dernek Başkanı Recep Ayaydın, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Trabzonlu hemşehrimiz Fehmi Kandemir, Yayla Kuran Kursu hocası Karen Öngel, Güngören Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Doğru, Trabzon’dan gelip gecemize katılan Yılmaz Doğru gecemizi şereflendirdiler.”

PLAKETLER VERİLDİ
Yolüstü Örnek Köyü Derneği gecesine Tiryakioğlu Süt Ürünleri’nin sahibi Zonguldak’ta üretim yapan Halil İbrahim Tiryaki sponsorluk yaptı ve geceye ailesiyle birlikte katıldı. Ayrıca 20 işadamı da geceye sponsor oldular. Gecede Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’na katkılarından dolayı plaketini Dernek Başkanı Seyfettin Kara, İstanbul Bakkallar Odası Başkanı İsmail Keskin’e plaketini Genel Sekreter Abdurrahman Tiryaki, gecenin ana sponsoru Tiryakioğlu Süt Ürünleri Sahibi Halil İbrahim Tirşaki’ye plaketini Resul Bezirkan, Güngören Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Doğru’ya plaketini Hüseyin Çil takdim etti.

4500.20120117122323.jpg

BAŞKAN AÇIKLAMA YAPTI
Dernek Başkanı Seyfettin Kara da gecede yaptığı konuşmada, 2013 yılındaki kongrede aday olmayı düşünmediğini genç arkadaşların önünü açmayı planladığını söyledi ve dernek çalışmaları hakkında bilgiler verirken, katılımcılara teşekkür etti. Dernek gecesine köylüler havanın soğuk ve karlı olmasına rağmen büyük ilgi gösterdiler.

700 kişilik salon hınca hınç dolarken birçoğu programı ayakta izlemek zorunda kaldı. Bu arada geceyi televizyonları başında izleyen köylüler ve Trabzonlular telefonlarla tebrik ettiler.

Arsin’i ve Yolüstü Örnek Köyü tanıtıldığı için Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Mehmet Tiryaki, Antalya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arsinli Hami Dorul, İlkhaber Gazetesi Spor Müdürü Celal Kadıoğlu, Örnek Köyü Muhtarı Sinan Özdemir ve birçok köylü telgrafla desteklerini ilettiler.

HERKESE TEŞEKÜR EDİLDİ
Derneğin Genel Sekreteri Abdurrahman Tiryaki 9 şubat günü dernekte Kemal Demirtaş için mevlit programı düzenleneceğini, ayrıca bundan sonra yapılacak dernek gecesini daha farklı bir formatta (Dursun Ali Erzincanlı ve Semazen Grubu) yapmayı düşündüklerini açıkladı.

Derneğin bu güzel oluşumuna destek veren, katılan, mesaj gönderen bütün köylülere ve hemşehrilere teşekkür edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler