Arınç Trabzon'da CHP'yi konuştu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'deki tüzük tartışmasıyla ilgili olarak, ''Bugünkü karikatürlere ve haberlere bakılırsa CHP'nin kendi içindeki bu sorunla başının dertte olduğu görülüyor. Yani bu karikatürler CHP'nin bugün kendi iç bu

Arınç Trabzon'da CHP'yi konuştu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'deki tüzük tartışmasıyla ilgili olarak, ''Bugünkü karikatürlere ve haberlere bakılırsa CHP'nin kendi içindeki bu sorunla başının dertte olduğu görülüyor. Yani bu karikatürler CHP'nin bugün kendi iç bunalımını çok güzel çizmiş'' dedi.


Arınç, AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Bakan Arınç, bir gazetecinin ''Karadeniz'de hidroelektrik santralleri (HES) gündemde. Çevre ve Orman Bakanı da geçtiğimiz günlerde HES'lere karşı çıkanları cinnet geçirmekle suçladı. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine, ''Sayın Çevre ve Orman Bakanımız bu konuda, aynen arkadaşımızın söylediği ifadeyi mi kullandı bilemiyorum ama biz çevre konusunda hassas insanlarız. Hükümetimiz olarak da bunu büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz. Ancak düşünmemiz gereken konu öncelikle Türkiye'nin enerji ihtiyacının sağlanmasıdır. Türkiye gelişen bir endüstriye, sanayiye sahip. Şehirlerimiz büyüyor ve gelişiyor. Dinamik bir yapımız var'' diye konuştu.
    

Elektrik enerjisi üretimi konusunda atılan adımları takdirle karşılamak gerektiğini vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:
     ''Ancak bunu yaparken çevreye, doğaya, insana zarar verilmemesi gerekir. Bu konuda çevreci kuruluşların tekliflerini, eleştirilerini, önerilerini büyük bir memnuniyetle karşılarız. Bunları yapanlara teşekkür ederiz ama bazı ideolojik kuruluşlar da var ki, sayıları belki azdır ama kesinlikle ne yapılıp yapılmadığına bakmadan bu konularda sadece aktivist eylemlerde bulunuyorlar. Belki Sayın Bakanın söylemek isteği veya karşısında muhatap aldığı kişiler bunlar olabilir. Yoksa Rize'de, İkizdere'de, Trabzon'da veya bir başka yerde çevreye, insana, doğaya, tabiata zarar verilmesin diye fikrini açıklayan, bu konuda eylem yapan her kuruluşa, her kişiye inanın büyük saygımız var. Çünkü biz bu doğayla birlikteyiz, insan olarak yaşamımızı bu çevrede yapıyoruz, onun temiz kalması da bizim hedefimizdedir.''
     Bülent Arınç, bu konuda bazı gazete veya kuruluşların sırf siyasi eleştiride bulunmak amacıyla yaptıkları çalışmaların halkın gözü önünde olduğunu ifade ederek, ''Yani Sayın Başbakanımızın çevreye zarar verecek bir işin içerisinde olmasını ve hele hele kendi memleketiyle ilgili böyle bir şeyi görmezden gelmesini kimse bekleyemez'' dedi.
    
     -''YENİ PARTİ HAYIRLI OLSUN, HEM KURANLARA HEM DE MEMLEKETİMİZE''-
    
     Arınç, ''Milli Görüş yeni bir parti daha doğurdu. Bu gelişmeye nasıl bakıyorsunuz'' sorusunu ise şöyle yanıtladı:
     ''Türkiye'de sanıyorum 60'ın üzerinde siyasi parti var, bu kaçıncısı oldu bilemiyorum ama biz demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurları olarak Anayasa'nın tarif ettiği partilerin demokrasiye güç verdiğine inanırız. Bunların bir kısmı tabeladan ibarettir. Bir kısmının mensupları bir elin parmak sayısı kadardır ama hangisi olursa olsun 'Türkiye'de siyaset yapacağım' diyen herkese bu alanın açık olmasını isteriz. Dolayısıyla yeni kurulan partiye de, programına da, düşüncelerine de saygı duymamız gerekir ama 'şu partinin içinden çıktılar, şöyle bir olay meydana geldi de onun için böyle bir parti kuruldu', bu tartışmaya ben şahsen girmek istemem. Hayırlı olsun, hem kuranlara hem de memleketimize.''
    
     -TAKSİM'DEKİ TERÖR SALDIRISI-
    
     Taksim'deki terör saldırısına da değinen Arınç, ''Bu tür terörist eylemlerde yapılan açıklamalar, hedef şaşırtma arzuları, bu eylemde kullanılan insanın kimliği, bunların hepsinin bir adli tahkikat sonucunda tamamen ortaya çıkması mümkündür. Yoksa şu andaki açıklamalar hedef şaşırtıcı olabilir. Propaganda amaçlı olabilir, dikkatleri başka yana çekme arzusu olabilir'' diye konuştu.
     Eylemin terörist bir eylem olduğunu, masum insanların hedef alınarak yapıldığını ve bir canlı bomba eylemi şeklinde tezahür ettiğini ifade eden Arınç, ''Tek kişi midir, iki kişi midir, üç kişi midir, nereden gelmişlerdir, hangi amaçla bu eylemi yapmışlardır, kimlerin yönetiminde, direktifiyle bu iş olmuştur, bunların hepsi ortaya çıkarılacaktır. Türk emniyeti ve güvenlik güçlerimiz, daha sonra Türk yargısı eminim bu konunun bütün detaylarıyla açıklandığı ve hem de çok yakın bir zamanda açıklandığı bir güne bizi kavuşturacaktır. Bunu lanetliyoruz, yaralı polis arkadaşlarımıza ve sivillere Allah'tan şifalar diliyoruz. Bu eylemin son olması dileğimizi tekrarlıyoruz'' dedi.
    
     -CHP'DEKİ TÜZÜK TARTIŞMASI-
    
     Arınç, ''CHP'de yaşanan tüzük tartışmasıyla ilgili'' soru üzerine de şunları söyledi:
     ''Bu konuya hiç kafa yormuyoruz. Çünkü bu bir partinin kendi iç meselesidir. Yani bugünkü karikatürlere ve haberlere bakılırsa CHP'nin kendi içindeki bu sorunla başının dertte olduğu görülüyor. Özellikle bugün bütün gazetelerdeki karikatürleri takip ettim. Sizler de gazetecisiniz, lütfen bugün onlara bakın. Yani bu karikatürler CHP'nin bugün kendi iç bunalımını çok güzel çizmiş. Ben bir değerlendirme yapmayacağım. Yani bu partinin kendi içerisinde karşı karşıya kaldığı bir sorundur. Sanıyorum kendi parti iç dinamikleriyle bu konuda çalışmalar yapılacaktır.''
     Toplantının sonunda AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Arınç'a, telkari tespih armağan etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel