Arıcılar kaliteli bal için eğitiliyor

Esiroğlu beldesinde açılan arıcılık kursunda kaliteli bal üretimi konusunda üreticiler bilgilendiriliyor.Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Maçka Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile  açılan Arıcılık kursu başladı.Esiroğl

Arıcılar kaliteli bal için eğitiliyor

Esiroğlu beldesinde açılan arıcılık kursunda kaliteli bal üretimi konusunda üreticiler bilgilendiriliyor.

Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Maçka Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile  açılan Arıcılık kursu başladı.

Esiroğlu beldesinde açılan arıcılık kursuna 56 kursiyerin kayıt yaptırdı.

Trabzon  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bektaş Erdoğan Esiroğlu Beldesinde 2012 yılının ilk açılan arıcılık kursunu ziyaret ederek kursiyerlerle bir süre sohbet etti. İl Müdürü Bektaş Erdoğan  Arıcılık kurslarına olan yoğun ilgiden memnun olduklarını belirterek “Özellikle talebin çiftçilerden gelmesinin kursu daha da verimli hale getirdi.  Kurslarda değişik tarımsal konularda uzman ekiplerle üreticilere  ek bilgiler vermeye çalışıyoruz” dedi.

. Erdoğan arıcılığın Bilgi,tecrübeye dayalı bir iş  olduğunu,da ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü.”Tüketiciler ilgisine,tecrübesine  güvendiği üretim ve satış izni olan kişi ve kuruluşlardan arı ürünleri satın almaları gerekir .İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bizler denetimlere devam ediyoruz. Tüketicilerde gördükleri olumsuz durumları ALO 174 gıda hattını arayarak bizlere bu yönde katkıda bulunabilir,dedi.

2011 yılında 15 arıcılık kursu açtıklarını bu kurslarda 679 kursiyerin belge almaya hak kazandığını da sözlerine ekleyen İl Müdürü Bektaş Erdoğan  “2012 yılında da  gelen talepleri değerlendirmek için tüm imkanları kullanacaklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler