Arhavi emniyeti hırsızlara göz açtırmıyor

Artvin’in Arhavi ilçe merkezinde son 6 ay içerisinde artış gösteren faili meçhul hırsızlık olayları sebebiyle İlçe Emniyet Müdürlüğü araştırma ekibi detaylı bir çalışma başlattı ve meydana gelen hırsızlık olaylarında işyerlerinden temin edilen güvenlik ka

Arhavi emniyeti hırsızlara göz açtırmıyor

Artvin’in Arhavi ilçe merkezinde son 6 ay içerisinde artış gösteren faili meçhul hırsızlık olayları sebebiyle İlçe Emniyet Müdürlüğü araştırma ekibi detaylı bir çalışma başlattı ve meydana gelen hırsızlık olaylarında işyerlerinden temin edilen güvenlik kamerası görüntüleri büyük bir titizlikle ve detaylı bir şekilde incelemeye alındı. Günler süren uğraşlar neticesinde kameralarda tespiti yapılan şahısların Gürcü asıllı yabancı uyruklu şahıslara benzediği öğrenilerek çalışma başlatıldı

Şüpheli şahısların eşkal görüntülerine benzer Gürcü asıllı yabancı şahıslar üzerinde detaylı bir tarama ve takip çalışması başlatıldı ve eşkallere çok yakın fiziksel görüntülere sahip 2 Gürcü şahıs gözaltına. Arhavi Cumhuriyet Başsavcılığından alınan ‘arama-el koyma’ kararına istinaden Arhavi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şahısların konakladığı ikametten bozma bir misafirhaneye operasyon yapıldı.

Operasyon neticesinde 1’i bayan toplam 5 Gürcü asıllı şahıs olaylarda çaldıkları toplam 6.000 TL değerindeki çeşitli eşya ve materyallerle birlikte kıskıvrak yakalandı. Aramalar esnasında ayrıca 2 adet tabanca ele geçirildi. Şahısların Arhavi İlçe merkezinde 6 ayrı olay, Hopa ilçe merkezinde ise 3 ayrı olayın failleri oldukları tespit edildi. Şahısların T.T (25), R.M (27), P.L (38), D.T (20) ve N.S (22) olduğu bilgisi edinildi. N.S (22) isimli şahıs savcılıkta alınan ifadesi ardından serbest bırakıldı, diğer 4 şahıs ise çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.   

1-002.gif

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler