Arapların Ayder'e ilgisi büyük

 Çamlıhemşin ilçesine bağlı ünlü turizm merkezlerinin başında gelen Ayder Yaylası'na, Arap turistler başta olmak üzere yabancı turistler ilgi gösteriyor. Çamlıhemşin Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, yaptığı açıklamada, doğası, şelaleleri,

Arapların Ayder'e ilgisi büyük

 

Çamlıhemşin ilçesine bağlı ünlü turizm merkezlerinin başında gelen Ayder Yaylası'na, Arap turistler başta olmak üzere yabancı turistler ilgi gösteriyor.

 

Çamlıhemşin Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, yaptığı açıklamada, doğası, şelaleleri, balı ve kaplıcası ile ünlü Ayder'in, Rize'de yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği yer olma özelliğini koruduğunu söyledi.

 

Ayder'de yaz sezonunda Ayder esnafının yüzünü yabancı turistlerin güldürdüğünü ifade eden Altun, "Yaz döneminde Ayder'e özellikle İsrail, Almanya, İngiltere ile Uzakdoğu ve Arap ülkelerinden turist geliyordu.

 

İki yıl önce El Cezire televizyon kanalı, Çamlıhemşin'de tanıtım filmi çekti. Bu filmin gösteriminin ardından Arap ülkelerinden gelen turist sayısı oldukça arttı. Bu yıl Ayder'i en çok Arap turistler tercih etti" dedi.

 

Gelecek yıllarda Ayder'i ziyaret eden yabancı turist sayısında artış beklediklerini kaydeden Altun, yabancı turistlere daha iyi hizmet verebilmek için yaylada turizm danışma bürosu açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler