Arapları Yatırıma Davet Ettiler

 Riyad Turizm Fuarı’nda stant açan ve ‘Karadeniz Tanıtım Gecesi’ düzenleyen Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Suudi Arabistan’da Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm değerlerini tur operatörlerine tanıttı. Cidde’de işadamları ile gerçekleştirilen toplan

Arapları Yatırıma Davet Ettiler

 

Riyad Turizm Fuarı’nda stant açan ve ‘Karadeniz Tanıtım Gecesi’ düzenleyen Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Suudi Arabistan’da Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm değerlerini tur operatörlerine tanıttı. 

Cidde’de işadamları ile gerçekleştirilen toplantıda farklı sektörlerden 10 Suudi işadamı ve Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren 10 Türk işadamı ile DOKA Bölgesi’ne (Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon) yapılabilecek yatırımlar görüşüldü.

Yapılan görüşmeler sırasında özellikle Suudi işadamlarının DOKA Bölgesi’ni yakından tanımaları ve bölgeyle çok ciddi şekilde ilgilenmeleri dikkat çekti. Özellikle yeni mülk edinme kanunundan çok memnun olduklarını ve bölgeye yatırım yapmak için yıllardır böyle bir imkanı beklediklerini ifade eden Suudi işadamları, bundan sonra Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye yapılacak yatırımların artmasını beklediklerini belirttiler.

Sadece turizm ve gayrimenkul alanında değil, tekstil, enerji nakil hatları gibi değişik konularda da işbirliklerinin yapılabileceğini belirten Suudlu yetkililer, AVM yapımı gibi daha farklı alanlar ile de ilgilendiklerini ifade ettiler. Yapılan toplantı esnasında ilerleyen aylarda gerçekleştirilecek toplantılarından birinin DOKA Bölgesi’nde yapılması ve bölgenin yatırım imkanlarının tanıtılması konusunda yapılmasına karar verildi.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın Doğu Karadeniz Bölgesi’nin gelişmesi adına önemli projeleri hayata geçirmeye başladığını kaydeden DOKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, “Yapılan bu toplantılara Suudlu birçok üst düzey işadamı ve akademisyen katılıyor. Dünyada kariyer sahibi kişiler belirli konularda bizlere bilgiler veriyorlar. Böyle üst düzey bir toplantıda bölgemizi ve yatırım imkanlarını tanıtmanın yapılan çalışmalara hız kazandıracağından eminim. Burada temellerini attığımız dostlukların bu vesile ile gelişeceğini ve derinleşerek kök salacağını düşünüyorum” dedi.
DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ise dünya ile bütünleşen, ekonomisi güçlü bir Doğu Karadeniz Bölgesi oluşturma adına DOKA olarak tüm güçleriyle çalıştıklarını ifade ederek şimdiye kadar yapılan ziyaretlerden büyük kazanımlar elde edildiğini ve kısa sürede bu tür programların bölgemize çok olumlu yansımaları olduğunu söyledi.

Genel Sekreter Kaldırım, “Toplantı yaptığımız Suudi işadamlarından oluşan heyet önümüzdeki aylarda Türkiye’ye bir ziyaret planlamıştı. Ziyaretimiz neticesinde yapacakları ziyaret programını değiştirerek DOKA Bölgesi’ne öncelik vermeleri bizleri sevindirdi. Bölgede gayrimenkul ve turizm alanında yatırım yapmak istediklerini belirten heyetin ilgili tüm kurumlarla ilişkilerinin kurulması için DOKA’nın aracılık yapması kararı alındı. Bizde DOKA olarak bölgemize yapılacak yatırımlarda bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada tüm yerli ve yabancı işadamlarına destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler