Araplar Rize'den vazgeçemiyor

Arap Baharı ile Mısır, Lübnan ve Suriye gibi ülkelerde yaşanan iç karışıklıklar Araplar'ın tatil için Türkiye'yi tercih etmesine neden oldu. Rize'yi ziyaret eden Arap turist sayısı önceki yıllara oranla iki katına çıktı. Arap Baharı'nı yaşanan ülkelerdeki

Araplar Rize'den vazgeçemiyor
Arap Baharı ile Mısır, Lübnan ve Suriye gibi ülkelerde yaşanan iç karışıklıklar Araplar'ın tatil için Türkiye'yi tercih etmesine neden oldu. Rize'yi ziyaret eden Arap turist sayısı önceki yıllara oranla iki katına çıktı.
 
Arap Baharı'nı yaşanan ülkelerdeki iç karışıklıklar Arap turistlerin müslüman ülkeler arasında daha güvenli buldukları Türkiye'yi tercih etmelerini sağladı. Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan RİDOS Termal Oteli Genel Müdürü Cemal Akın, sezona erken başladıklarını belirterek artan Arap turisti sayısı ile doluluk oranlarına ulaştıklarını söyledi. 
 
Akın, bölgeyi ziyaret eden Arap turistlerin sayılarının her geçen yıl katlanarak arttığını kaydederek son yıllarda yaşanan artışı 'Arap Baharı'na bağladı. Akın, artışın önümüzdeki yıllarda daha da artacağına dikkat çekti.
 
Tatil için Rize'yi tercih eden Arap turistler "Rize, dünyada eşine az rastlanılır bir doğal güzelliğe sahip. Cennetten bir köşe gibi. Her yanından su fışkırıyor. Bu kadar bol suyu ve yeşili daha önce bir arada görmemiştik. Ayrıca buranın müslüman bir ülke olması ve bize saygı duyulması bizleri son derece mutlu ediyor. Türkiye'yi diğer Müslüman ülkelere göre daha güvenli buluyoruz. Burada eşlerimiz ve çocuklarımızla birlikte güven ve huzur ortamı içerisindeyiz" dedile

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler