Arap turistlerin Trabzon ilgisi

     Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, yaptığı açıklamada, Trabzon'a son yıllarda gelen Arap turist sayısında sürekli artış yaşandığını ifade etti.      İle gelen Arap turistlerin en fazla doğal ve tarihi mekanları ziyaret ettiğini ifade e

Arap turistlerin Trabzon ilgisi


     Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, yaptığı açıklamada, Trabzon'a son yıllarda gelen Arap turist sayısında sürekli artış yaşandığını ifade etti. 

     İle gelen Arap turistlerin en fazla doğal ve tarihi mekanları ziyaret ettiğini ifade eden Kansız, şunları kaydetti: 
     ''Uzungöl'ü geçen yıl 406 bin 622 yerli ve 34 bin 920 yabancı turist ziyaret etti, yabancı turistlerin yaklaşık yüzde 90'ı Arap turistlerdi. Doğa tutkunları Uzungöl ve çevresindeki Yaylaönü, Şekersu ve Demirkapı yaylaları ile aralarında Balık gölünün de bulunduğu göller bölgesinde tracking, kuş gözlemi yapabiliyor, kamp kurabiliyor. Özellikle yabancı turistler tüm bu güzelliklerden yararlanmak için bölgede ortalama bir hafta konaklıyor. Yeşilin binbir tonunu barındıran Uzungöl, hem bu özelliği hem de nemli, ılıman iklimiyle en fazla Arapların ilgisini çekiyor.'' 
     İsmail Kansız, Trabzon'un doğası, yeşili, yaylası, güzel havası, yağmuru ve serinliğiyle, denizi, gölü, deresi ve zengin kültür varlıkları ile özellikle Arap tursitlerin yoğun ilgisini çekmeye devam ettiğini de ifade ederek, ''Arap turist sayısında geçtiğimiz yıla oranla önemli sayıda artışın olduğunu bu yıl gözlemlemiş bulunmaktayız. Giderek artan bir Arap turist potansiyline sahibiz, Arap turistlerin beklentilerini karşılamak üzerine gerekli tedbirleri aldık'' dedi. 
     Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle de çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Kansız, ''Yaklaşan Ramazan ayı ve bayramda Arap turistlerin ilimizi daha fazla ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz'' diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel