Araklı'da ocak öfkesi

Trabzon'un Araklı İlçesi Taşönü Köyü’nde 2006 yılında çimento fabrikasına taş çıkarma sırasında meydana gelen heyelandan etkilenen köy okulu, camisi ve Kuran Kursu onarılmazken, köyü yeni bir tehlike bekliyor. Heyelana maruz kalan köylülerin arazilerini s

Araklı'da ocak öfkesi

Trabzon'un Araklı İlçesi Taşönü Köyü’nde 2006 yılında çimento fabrikasına taş çıkarma sırasında meydana gelen heyelandan etkilenen köy okulu, camisi ve Kuran Kursu onarılmazken, köyü yeni bir tehlike bekliyor. Heyelana maruz kalan köylülerin arazilerini satın alan fabrika yönetimi yeniden taş çıkarmaya başladı. Bilirkişi heyetinin Taşönü’nde bundan böyle taş alımına olumsuz rapor vermesine rağmen taş alımının yenidne başlaması köy sakinlerinin öfkesine neden oldu. Vatandaşlar, yetkililere seslenerek çalşımanın durdurulmasını istedi.

Trabzon’un Araklı İlçesi Taşönü Köyü’nde 2006 yılında çimento fabrikasına taş çıkarma sırasında kademe ve set bırakılmaması ve yerleşim yerine belirlenen mesafeden fazla yaklaşılması neticesinde köy okulu, camisi, Kur’an kursu ve iki evi kapsayan alan heyelana maruz kalarak tamamen kullanılmaz hale gelmişti. Yetkililerin önceden uyarması neticesinde okul, Kur’an kursu ve evler boşaltılması neticesinde can kaybı olmamış, köyün tarihi camisiyle birlikte maddi hasar meydana gelmişti. Şimdi ise heyelana maruz kalan kişilerin yelerini satın alan fabrika bu alanda tekrar taş alımına başladı. Oysa heyelandan sonra bu alandan teknik heyet kararıyla kesinlikle taş alımı yapılamaza dair karar bulunuyor. Bu karara rağmen taş alımı yapılması heyelan bölgesinin yanında bulunan köy sakinlerini tedirgin ediyor. Vatandaşlar, “Yetkililerin bu işe bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel