Araklı'da kivi hasadı başladı

 Birsen, yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi kaynakları ile köylerde tarım arazileri tespit edilerek dikilen kivilerin hasat döneminin başladığını belirtti. İl Özel İdaresi kaynakları ile 2005 yılında kurumları tarafından Erenler beldesinde üretici Hasan

Araklı'da kivi hasadı başladı

 Birsen, yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi kaynakları ile köylerde tarım arazileri tespit edilerek dikilen kivilerin hasat döneminin başladığını belirtti.

 İl Özel İdaresi kaynakları ile 2005 yılında kurumları tarafından Erenler beldesinde üretici Hasan Ayvazoğlu'nun boş arazisinde toprak tahlili yapılarak gerekli kültürel işlemler neticesinde buranın tarım arazisine dönüştürülerek kivi bahçesi yapıldığını ifade eden Birsen, şunları kaydetti:
     ''5 yıl bahçe takibi yapılarak dönümünden 3 ton kivi alan Hasan Ayvazoğlu, kilosunu toptan 1.35 liraya satarak 1 dönüm araziden 4 bin lira gelir elde etmiştir. Tarım İlçe Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından hasat dönemi tespit edilerek hasada başlanılmıştır. Kivi bahçesinde meyve boyu 7,5 santimetre, meyve eni 5,5 santimetre, meyve ağırlığı 120 gram olarak tespit edilmiştir. 2005 yılında örnek olarak yapılan bahçe ile Erenler beldesinde kivi üretimi hızla artmaktadır. Gerek İl Özel İdaresi kaynakları gerekse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kanalıyla beldede kivi üretim alanı 20 dönüme çıkmıştır.

İlçemizde kivi üretim alanlarını artırmak için SYDV ile ortaklaşa yapılan projeler kapsamında Tarım İlçe Müdürlüğümüz tarafından müracaatların değerlendirilmesi devam etmektedir.'

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel