Araklı'da heyelan ile ilgili inceleme

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, aşırı yağış nedeniyle oluşan selden dolayı zarar gören Araklı esnafını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.  Trabzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve Araklı Bele

Araklı'da heyelan ile ilgili inceleme

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, aşırı yağış nedeniyle oluşan selden dolayı zarar gören Araklı esnafını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 
 
Trabzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ile incelemelerde bulunan Vali Kızılcık ve Başkan Gümrükçüoğlu, işyerleri hasar gören esnafları dolaşarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.
 
Vali Kızılcık, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, bu sabah saatlerinde başlayan yoğun lokal yağışın ilçe merkezini etkilediğini kaydederek, “Yağmur 2-3 saat sürdü. Birçok iş yerinde su baskınları meydana geldi. İş yerlerinde maddi hasarlar var, köylerimizde kapalı yol bulunmamaktadır. Can kaybının olmaması bizi oldukça mutlu etti. Yağmurun başladığı saatten itibaren Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ve afet işlerimiz olmak üzere gerekli tedbirleri aldılar" dedi.
 
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, geçen ay içerisinde Beşikdüzü’nde olduğu gibi su baskınlarına maruz kalan Araklı ilçesinin de yanında yer aldıklarını belirterek, “ Ekiplerimizi yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah kısa bir süre içerisinde Araklı eskisinden daha temiz bir hale gelecektir. Can kaybının olmaması sevindirici. Trabzon Belediyesi her zaman ilçe ve belde belediyelerinin yanında olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, sabah saatlerinden itibaren yoğun bir şekilde yağan yağmurun ardından ilçede su baskınlarının meydana geldiğini kaydederek, "Ekiplerimizin su baskınlarına hemen müdahale etti. Fakat yetersiz kaldık. Trabzon Belediyesi’nden yardım talep ettik. Trabzon Belediyesi de tüm imkânları ile bizlerin yanında oldu. Yardım ve katkılarından dolayı Başkan Gümrükçüoğlu’na ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Trabzon Belediyesi Araklı’da cadde ve sokaklardaki temizleme çalışmalarını 7 yıkama aracı, 3 faun, 10 motopomp, 2 lastikli ekskavatör, 1 paletli ekskavatör, 1 düz lastikli kepçe, 1 tam donanımlı itfaiye aracı, 1 kamyon ve 50 personel ile sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler