"Araklı için verilen her söz yerine getirildi"

Trabzon’un Araklı ilçesi Belediye Başkanı Recep Çebi, ilçeye yaptığı hizmetleri düzenlediği toplantıda anlattı. AK Parti Araklı Teşkilatı ve Belediye olarak ilçeye verdikleri sözlerin yerine getirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Çebi, A

"Araklı için verilen her söz yerine getirildi"

Trabzon’un Araklı ilçesi Belediye Başkanı Recep Çebi, ilçeye yaptığı hizmetleri düzenlediği toplantıda anlattı. 

AK Parti Araklı Teşkilatı ve Belediye olarak ilçeye verdikleri sözlerin yerine getirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Çebi, Araklı’da verilen her sözün yerine getirildiğini söyledi.
 
Çebi, “Araklı ilçesi Başbakanımız için önemli bir ilçeydi. Burada seçimi almak için biz ilçe başkanımla beraber Ankara’da Başbakanımızın yanına gittiğimiz zaman ‘Araklıyı istiyorum’ dedi. Bizde kendisine söz verdik. Araklı’yı size hediye edeceğiz Sayın Başbakanım. Kolay değil, zor bir seçim geçirdik. Allah nasip etti, Allah yardım etti.
 
2009 seçimlerinde ilçemiz AK Belediyecilikle tanıştırdık. Cenab-ı Allah nasip etti, vatandaş tasvip etti derken teşkilatla iş birliği içerisinde Başbakan’ımıza burasını hediye ettik ve Başbakan’ımız geldi Araklı’da dört buçuk saat kaldı. Ne dedik, Sayın Başbakan’ım biz Araklı ilçemiz zaten on yıldan beri bir şey alamıyor, Araklı’mızın ticaretini artıracak, 150-200 trilyonluk yatırım istiyoruz. Kolay değil bunlar. Bunları söylerken terliyoruz. Tünel, Araklı’nın ticaretini artıracak, kaderini değiştirecek” dedi.
 
Araklı Tüneli’nin 4 bin 200 metre uzunluğunda olduğunu hatırlatan Çebi, “Araklı’dan Kaşıkçı’ya kadar olan 8 km yol. 20 Eylül’de ihalesini yaptık. 25 trilyonluk bir yatırım. Müteahhit firmaları girmiş ve ortalama verilen fiyatta 15 trilyon civarlarında. Duble yol, iki gidiş iki geliş.
 
Yani şehrin merkezi Güneye kayıyor. Bunlar büyük yatırımlar. Allah yardım etti. Başbakanımızın ilçeye ziyareti ile o gün ki TOKİ başkanımızın talimatları ile şu andaki Erdoğan Bayraktar bakanımızdan Allah razı olsun. Araziyi aldık 60 dönümlük bir yer. Sanayi sitesi ile alakalı. Parasını verdik. 13 trilyona yakın para kolay değil. Bunları verdik hep yani vatandaşın paraları ceplerinde. Bu sene Araklı’nın küçük sanayi sitesinin temelini atacağız.
 
Bu da vatandaşın beklediği en önemli projelerinden bir tanesidir. Araklı’da her binadan şikayetler vardı. Demirci, doğramacı, damperci, mobilyacı sıkıntısı vardı. Öğrencilerimizde Belediyemize gelerek şikâyet de bulunuyorlar. Biz bıktık artık diyorlardı, demir sesinden, doğrama sesinden. Bizi kurtarın. İnşallah en yakın zamanda sanayi sitesiyle beraber bu sorunu da çözeceğiz. Bunu alanında 25 adımda 25 proje ile halkımızın karşısına çıkmıştık. 25 adımda 25 proje değil bunun üstüne 25 daha koyarak Araklı’ya hizmet ettik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler