Araklı Belediye başkanına ağır eleştiri

 ARAKLI İmam Hatip mezunları kongresinde Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi topa tutuldu. Dernek  eski Başkanı Yusuf Bektaş Araklı’da İmam Hatip ortaokulu olarak hizmete açılması düşünülen binanın belediye başkanı tarafından henüz karara varılmayan yüksek

Araklı Belediye başkanına ağır eleştiri

 

ARAKLI İmam Hatip mezunları kongresinde Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi topa tutuldu. Dernek  eski Başkanı Yusuf Bektaş Araklı’da İmam Hatip ortaokulu olarak hizmete açılması düşünülen binanın belediye başkanı tarafından henüz karara varılmayan yüksekokula tahsis edilmek istenmesini eleştirdi. Aynı çerçevede konuşan dernek yeni Başkanı Ömer Tutuş, “Yoksa Araklı’da 28 Şubat devam mı ediyor?” dedi.
 
Araklı İmam-hatip Lisesi mezun ve mensuplarının 2. olağan kongresi Araklı’da yapıldı. Yemeğe, Din Eğitimi Daire başkanı Şükrü Öztürk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Taşan, Memur-sen İl Başkanı Mehmet Kara, Ahi Evren Kalp Damar Hastanesi başhekimi Doç. Dr. Celal Tekinbaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Çebi, İl Genel Meclis üyeleri, okul müdürleri, imamlar ve imam hatip mezunları katıldı. 
 
Bir yıldan beri dernek başkanlığını yürüten eski Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Bektaş yaptığı konuşmasında, “Derneğimizin çok değerli üyeleri. Derneğimizin kurucu üyesi Hasan Karabela Hocamız’a sizlerin huzurunda şükranlarımızı sunuyorum. Derneğimizin amacı imam-hatiplerde okuyan öğrencilerimize burs vermek, bu okullara öğrenci kazandırmak, yurt yapımına katkı sağlamak, okullar açmaktır. İmam-hatip okullarıyla ilgili yeni düzenleme eksikleriyle birilikte çok hayırlı dualara vesile olan bir düzenleme olmuştur. İmam-hatip ortaokullarında kuran dersinin iki saatle sınırlı kalması en büyük handikaplardan birisidir. İmam hatiplerle ilgili slogan dönemi bitmiş, hizmet ve fedakârlık dönemi başlamıştır. Kim ne derse desin imam-hatipler bu ülkenin gerçeğidir. İmam-hatipler bu milletin arka bahçesi değil ön bahçesidir. Giriş kapısıdır. Kuruluşundan günümüze gelen 62 yıllık bu okullara birçok sinsi tuzaklar kurulmuş, önlerine engeller konulmuş, 3. dünya ülkelerinde bile rastlamadığız haksızlıklara maruz kalmışlardır. Katsayı adaletsizliği ve orta kısımlarının kapatılması bile bu okullara gönül verenleri yıldırmamıştır. Bu okullardan vatan haini, soyguncu, bozguncu çıkmamıştır. Bu okullar teröristler yetiştirmemiştir. 28 Şubat bin yıl sürecek diyen millet düşmanlarına kehaneti 4 gün bile sürmemişken nice bin yıllar hizmet vermeye devam edecektir” dedi.
 
28 ŞUBAT ARAKLı’DA DEVAM EDIYOR
Bektaş konuşmasında, Araklı İmam-hatip Ortaokulu sorununa tüm Araklı halkının sahip çıkmasını istedi. Belediye Başkanı Recep Çebi’yi suçlayan Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü,“Genelde millet, özelde Araklı halkı imam-hatip ortaokullarına sahip çıkmalıdır. Tüm imam-hatip mezuraları, okullarımıza ve öğrencilerimize sahip çıkmalıyız. İmam-hatiplere iadeyi itibarı yapıldı. 28 Şubatta ülkemizde birçok noktasında el konulan halkımızın imam-hatip olarak yaptırmış olduğu binaların acilen amaçlarına uygun hale girilmesi umut ve inancını taşımaktayız. Bununla birlikte 2012-2013 öğretim yılı açılış töreninde, Denizli’de, Anadolu İmam-hatip Lisesi konuşmasında dindar bir nesil yetiştirilmesini istiyoruz diyen ve böylece imam hatip ortaokullarını açan, lise ve ortaokullara seçmeli kuran dersi, siyer dersi, temel din dersi konulmasını sağlayan başbakanımızın yönettiği ülkede, Araklı İlçesi’nde Şehit Zeki Ayvenli İmam-hatip Ortaokulu’nun türlü bahanelerle İmam-hatip ortaokulu olmasını engelleyen ve biz halka yüksek okul sözü vermişiz, biz bu okulu yüksek okul yapacağız diyerek gerek valilik gerekse il milli eğitim müdürlüğü üzerinde siyasi baskılarla bu okulu İmam hatip ortaokulu olmasını engelleyen Sayın Belediye Başkanı acaba hangi partinin belediye başkanıdır.   Halka verilen yüksek okul sözü işadamlarına yaptırılarak çözülür, imam-hatip ortaokulunu kapatarak değil. Buradan sormak istiyorum bu karar alınırken hangi eğitimcinin görüşü alınmıştır.  Bu karar, Araklı’da imam-hatibe vurulan büyük bir darbedir. Şunu da unutmayalım, bu halkın imam hatiplere yönelişini hiçbir güç engelleyememektir. Siyasi hayatıma dahi mal olsa imam-hatipleri kapatacağım diyenlerin cenabı Allah siyasi hayatına son verdi. Bu sorunu Araklı İmam-hatip mezunları ve mensupları olarak BİMERE taşıyacağıma, gerekirse yolara düşerek başbakana ulaştıracağımın bilinmesini istiyorum” dedi.
 
Konuşmalar ve yemekten sonra derneğin 3 yıllık yeni başkanı ve yönetimi için seçim yapıldı. Tek listenin seçime girdiği kongrede başkanlığa Ömer Tutuş seçilirken yönetimi  Yunus Çakır, Fikret Karakuş, Yusuf Bektaş, Abdulkerim Özdemir, Ali İhsan Öztürk ve Muhammed Salih Ramazanoğlu’ndan oluştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler