Annesi için evi ikiye böldü!

Rize'de eski ahşap evi yıkarak yerine yeni bir ev yapmak isteyen İsmail Aksu, annesi Asiye Aksu’nun eski evden ayrılmak istememesi üzerine evi ortadan ikiye böldü.Çaykent Beldesi Kırklartepe Köyü’nde İsmail Aksu, yıllar önce eski ahşap evi yıkarak yerine

Annesi için evi ikiye böldü!

Rize'de eski ahşap evi yıkarak yerine yeni bir ev yapmak isteyen İsmail Aksu, annesi Asiye Aksu’nun eski evden ayrılmak istememesi üzerine evi ortadan ikiye böldü.

Çaykent Beldesi Kırklartepe Köyü’nde İsmail Aksu, yıllar önce eski ahşap evi yıkarak yerine betonarme bir bina yapmak istedi. Aksu, annesinin eski ahşap evden başka yerde kalmak istemediğini söylemesi üzerine ilginç bir uygulamaya imza attı. 

Ahşap evi ikiye bölerek bir yarısını annesi Asiye Aksu’ya bırakan oğlu, diğer tarafa briketten yaptığı eve yerleşti. Uzun yıllar burada yaşayan Asiye Aksu, birkaç yıl önce yaşamını yitirdi.

Ailenin diğer üyelerinin de köyden ayrılması üzerine ilginç bina aynı şekilde kaldı.

Harap bir görünümde olan ve her iki bölümünde de kimsenin yaşamadığı ev, köyde ilginç yapılar arasında gösteriliyor.

Köylülerden Mahmut Bakırcı, komşusu İsmail Aksu’nun yıllar önce eski evin yerine yeni bir ev yapmak istediğini, ancak annesinin eski evi yıktırmaya karşı çıktığını belirtti.

Bakırcı, "Bunun üzerine oğlu da annesini kırmadı, evin yarısını ona bırakıp diğer bölümünü yıkarak yerine briketten küçük bir ev yaptı" dedi.

Rize’nin Pazar İlçesi Kesikköprü Köyü’nde de benzer bir olay meydana gelmiş, iki kardeşe ait ev, amca çocukları arasında bölünerek paylaştırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler