Ankara'da Trabzonlu operasyonu!

Yerel genel seçimlerde Trabzon AK Parti iktidarına yüzde 59.6’lık bir destek vermesine rağmen Ankara’da olup bitenler herkesi şok etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğuna oturduğu günden itibaren eski Bakan Erdoğan Bayraktar’ın göreve getirdiği bürok

Ankara'da Trabzonlu operasyonu!
Yerel genel seçimlerde Trabzon AK Parti iktidarına yüzde 59.6’lık bir destek vermesine rağmen Ankara’da olup bitenler herkesi şok etti.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğuna oturduğu günden itibaren eski Bakan Erdoğan Bayraktar’ın göreve getirdiği bürokratları tek, tek görevden alan, son olarak da İller Bankasında büyük bir kıyım yapan Bakan İdris Güllüce Bakanlıkta çaycıya varıncaya kadar tüm Trabzonluları görevden aldı.
 
Bakanlıkta bulunan yaklaşık 13 Genel Müdürlükteki üst ve alt düzey isimleri görevden alan Güllüce ve Müsteşar Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ü hemşehrimiz Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın pozisyonu da durduramadı. Ancak kulislere yansıyan bilgilere göre Bakan Güllücü’nin yetkisi olsaydı Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’yı da görevden alıp kendi hemşehrisini koltuğa oturtacaktı. Başbakan Erdoğan’ın hesap soracağı korkusuyla böyle bir hamle yapamadı, fırsat kolluyor. Bu arada hemen ekleyelim. Görevden alınanların hiçbiri Paralel yapının adamı değil. Hepsi Trabzonlu.
 
Görevden Alınan Bürokratlar Paralelci Değil Sadece Trabzon!
 
İŞTE LİSTE:
 
-Aslan Malkoç(Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı)
 
-Trabzon Damadı Tuncay Karaman (İLBANK Genel Müdürü)
 
-Mehmet İslamoğlu(Müsteşar Yardımcısı)
 
-Uğur Serancam(YAPI İşleri Müdür Yardımcısıydı)
 
-Ömer Faruk İmamoğlu(İlBANK Genel Müdür yardımcısı)
 
-Mehmet Baş(Çevre yönetimi Genel Müdürü)
 
-Zeki Terzioğlu(Atık Daire Başkanı)
 
-İsmail Aydın(İstanbul İLBANK Bölge Müdürü)
 
-Yalçın Özdemir(Bilgi işlem Daire Başkanı)
 
-Halit Yılmaz(ÇED izin Denetim Genel Müdür Yardımcısı)
 
-Fatma Varank(Mekansal Planlama Genel müdür yardımcısı)
 
-Tamer İnan(Alt yapı ve Kentsel dönüşüm Genel müdür yardımcısı)
 
-Necmettin Arslantürk(Alt yapı ve Kentsel dönüşümü daire başkanı)
 
-Ali Temel Öztürk(ÇED Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı)
 
-Yusuf Kadı (Antalya Çevre İl Müdürü)
 
-Fethi Şahinoğlu(İzmir il Müdürü)
 
Özel Kalem Danışmanlar
 
Bu arada, Bakan Bayraktar’la yakın çalışan Özel Kalem ekibi ile Danışman kadrosu konusunu  ‘Bakanla gelen özel kalem ve danışmanlar bakanla gider’ tezinden hareketle burada öne çıkarmıyoruz.
 
Başbakanın Kafasını Hep Sıkıntıya Soktu
 
İdris Güllüce İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter yardımcılığı döneminde Başkan Kadir Topbaş’ı Bay-Pass etmeye çalışınca Topbaş rest çekti ve durumu Başbakan Tayyip Erdoğan’a bildirdi. Başbakan Erdoğan da Güllüce’yi bu görevden aldı. Güllüce’nin Karadenizlilere tepkisi bu operasyondan sonra arttı. Güllüce Trabzonlu tüm bürokratları görevden alırken Rizeli bürokratlardan tek birine bile dokunmadı.
 
Tek Rizeliyi Almadı
 
Görevden alınanları incelediğinizde içlerinde tekbir Rizeli bile yok. İLBANK Genel Müdürlüğü ile birlikte tüm kurumlarda Rizeli bürokrat olmasına rağmen Başbakana yağ çekme adına onlara dokunulmaması Bakanın öfkesini ve yağcılığını açıkça gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler