Ankara'da Trabzon etkinliği

Etkinliğe katılan ve defile yapan Kız Meslek Lisesi öğrencileriyle horon tepen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 'kolbastı' ekibinin ısrarlı davetini geri çevirdi. Fenerbahçeli Cemil Çiçek, bu yıl Trabzonspor'u şampiyon görmek istediğini s

Ankara'da Trabzon etkinliği

Etkinliğe katılan ve defile yapan Kız Meslek Lisesi öğrencileriyle horon tepen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 'kolbastı' ekibinin ısrarlı davetini geri çevirdi. Fenerbahçeli Cemil Çiçek, bu yıl Trabzonspor'u şampiyon görmek istediğini söyledi.

Trabzonlu olan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın öncülüğünde Trabzon Vakfı ve Trabzon Derneği tarafından düzenlenen 'Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nin üçüncüsü Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı. Etkinliklere Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve Trabzonspor'un efsane kalecisi, A Milli Takım eski Teknik Direktörü Şenol Güneş de katıldı.

Trabzon'a ait yöresel yiyecek ve eşyaların sergilendiği standların da bulunduğu etkinliğe Ankara'da yaşayan Trabzonlular büyük ilgi gösterdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, etkinliğe gelişinde Bayındırlık Bakanı Özak tarafından karşılandı. Çiçek ve Özak, yöresel yemeklerin bulunduğu standları gezerek Trabzonlularla sohbet ettiler. Burada Özak ve Çiçek'e hamsi ve helva ikram edildi. Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla düzenledikleri bu etkinlikleri bundan sonra da sürdüreceklerini ifade etti. Kabinede Karadeniz fıkralarını en iyi bilen ve anlatan bakanın Cemil Çiçek olduğunu ifade eden Özak, Çiçek'in bir gün Meclis'te kendisine 'Temel'den ne haber?' diye sorduğunu, kendisinin de 'Temel sizden davacı. Temel'e sormadan Temel Yasa çıkartıyorsunuz' karşılığını verdiğini anlattı. Geçen yıl gerçekleştirilen Trabzon etkinliğini 180 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Özak, bu yıl bu rakamı aşacaklarını kaydetti. Özak, etkinliğin İstanbul'da düzenlenmesi halinde ziyaretçi sayısının 500 bini bulacağını belirtti.

Vatan sevgisinin mensup olunan coğrafyayı sevmekle başladığını vurgulayan Bakan Özak, Trabzon sevgisinin ülke sevgisi olduğunu söyledi. Özak, "Trabzonlu için Trabzon'u sevmek, Edirne'yi, Hakkari'yi sevmektir. Trabzon insanı vatanseverdir. Trabzon insanı ülkenin çimentosudur" dedi. Özak, Türkiye'de metrekareye en fazla sanatçı ve sporcunun düştüğü kentin de Trabzon olduğunu ifade etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek ise Trabzon'un her türlü övgüyü hakeden illerin başında geldiğini belirtti. Trabzon'un Türkiye'de bir marka şehir olduğunu dile getiren Çiçek, bu topraklar üzerindeki medeniyetin tesisinde, yaşatılmasında ve bugün gelinen kalkınma düzeyine ulaşılmasında Trabzonluların çok büyük payı olduğunu söyledi. Futbol aşkını İstanbul surları dışına taşıyan kentin de Trabzon olduğunu ifade eden Çiçek, bir Fenerbahçe taraftarı olmasına rağmen bu yıl Trabzonspor'un şampiyon olmasını istediğini söyledi ve 4. Trabzon Etkinliği'nin şampiyon Trabzonspor'la birlikte kutlanması temennisinde bulundu. Çiçek, Türkiye'de sporun gelişmesi için bu şampiyonlukların İstanbul surları dışına çıkması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından etkinlik ve gösterilere geçildi. Trabzon İMKB Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen 'Keşan Defilesi' büyük ilgi gördü. Ağırlıklı olarak bordo ve mavi renklerinin kullanıldığı defilenin sonunda mankenlik yapan öğrenciler horon tepti. Başbakan Yardımcısı Çiçek ve Bayındırlık Bakanı Özak da sahneye çıkarak Trabzonlu kızlarla birlikte horon tepti.

Defilenin ardından etkinliğe katılan Trabzonluların merakla beklediği 'Kolbastı' gösterisi başladı. Trabzonsporlu futbolcuların aldıkları galibiyetler sonrası oynayarak tüm Türkiye'ye tanıttıkları kolbastı oyunu, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından sergilendi. Kolbastı gösterisi büyük bir coşkuyla izlenirken, etkinliğe katılan Trabzonlularun da bulundukları yerlerde kolbastı oyununa eşlik ettikleri gözlendi. Boynuna takılan Trabzonspor atkısıyla oyunu izleyen Çiçek ve Özak, gösterinin ardından sahneye çıkarak KTÜ Kolbastı ekibini kutladı. Çiçek, oyunu sergileyen gençlerin ısrarlarına rağmen kolbastı oynamayı reddetti.

Etkinliğin açılışının ardından Çiçek, Özak ve diğer davetliler yöresel eşyaların sergilendiği standları gezdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel