Ankara Üniversitesi öğrencileri Trabzon'da

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileriyle buluştu.  Valilik A Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmeye yaklaşık yüz öğrenci katıldı. Vali Kızılcık, öğrencilere Trabzon’la ilgili bilgiler verirk

Ankara Üniversitesi öğrencileri Trabzon'da

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileriyle buluştu. 
 
Valilik A Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmeye yaklaşık yüz öğrenci katıldı. Vali Kızılcık, öğrencilere Trabzon’la ilgili bilgiler verirken, mesleki yaşamlarının şekillenmesi anlamında da onlara tecrübelerini aktardı. Mülki idare amiri, diplomat veya önemli bir şirkette üs düzey yönetici olabilmeleri yönünde öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunan Vali Kızılcık, bir düşünürün sözüne atıf yaparak aynı nehirde iki kez yıkanılmayacağını, her şeyin kökünün değişime dayalı olduğunu vurguladı. Kızılcık, “Zamanın değişen koşullarına adapte olmalısınız. Üç şeyi yöneten dünyayı yönetir. Bunlar bilgi, zaman ve enerjidir. Global çağda zaman çok hızlı yaşanıyor. Türkiye özellikle son dönemde zamanı, bilgiyi ve enerjiyi iyi yönettiği için krizleri teğet geçmektedir” dedi.
 
Kızılcık, öğrencilere entelektüel kapasitenin yanında, mastır ve doktoranın da önemine değinerek, “Bunlara uygulayıcı özelliğinizi de katarsanız o zaman istediğiniz firmalarda, istediğiniz devlet kademelerinde, istediğiniz pozisyonu elde edebilirsiniz. Bundan hiç şüpheniz olmasın” diye konuştu.
 
Öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunan Vali Dr. Recep Kızılcık, “Hangi mesleği icra edecek olursanız olun, bu ülkenin gurur kaynağı sizlersiniz. Nerede olursanız olun, hangi işi yaparsanız yapın yaptığınız işi asla küçümsemeyin. Sadece bulunduğunuz bölge insanına değil tüm insanlığa sizler hizmet edeceksiniz. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada en büyük itici gücümüz sizler olacaksınız” ifadelerini kullandı.
Görüşmenin son derece verimli geçtiğini ifade eden öğrenciler Vali Kızılcık’a çiçek ve plaket verirken, Kızılcık ise gümüş telkariden yapılmış kahve fincanını tüm öğrenciler adına bir öğrenciye hediye etti.
 
Toplantının ardından öğrencilerle toplu olarak hatıra fotoğrafı çektiren Kızılcık, daha sonra öğrencileri tek tek memleketlerine uğurladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel