Ameliyat sonrası ölüme soruşturma

Safra kesesi ameliyatından sonra hayatını kaybeden kadının ölümü üzerine soruşturma açıldı.

Ameliyat sonrası ölüme soruşturma

Zonguldak'ta 62 yaşındaki Makbule Gülçebi, safra kesesindeki taş nedeniyle ameliyat edilmesinden 2 sün sonra taburcu olduğu gün evinde öldü. Adli Tıp Kurumu'nun, ölümün kolesistektomi (safra kesesi) ameliyatı ve gelişen komplikasyonlar sonucu gerçekleştiği raporu üzerine Valiliğin soruşturma izni verdiği Dr. A.E. hakkında soruşturma başlatıldı.


Yeşil Mahallede oturan 5 çocuk annesi Makbule Gülçebi, 19 Ocak 2016'da evde rahatsızlanınca kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde safra kesesinde taş olduğu belirlenerek 1 gün sonra Genel Cerrahi Uzmanı Dr. A.E. tarafından ameliyat edildi. Gülçebi, 22 Ocak'ta hastaneden taburcu edildi. Aynı gün Ereğli İlçesi'ndeki kızının yanına giden Gülçebi, evde fenalaştı. Gelen 112 Acil ekibinin ilk müdahalesine rağmen Gülçebi yaşamını yitirdi.

Ameliyat sonrası ölüme soruşturma

Gülçebi'nin ölümü üzerine Cumhuriyet Savıcısı'nın yaptığı otopsi raporları İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Geçen yıl 1 Haziran'da gelen raporda, "Ölümün kolesistektomi (safra kesesi) ameliyatı ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana gelmiş olduğu anlaşılmıştır" denildi. Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın rapor doğrultusunda soruşturma izni vermesi üzerine Dr. A.E. hakkında soruşturma başlatıldı.

Gülçebi'nin yakınları, uzun süre geçmesine rağmen doktor hakkında dava açılmamasına tepki gösterdi. Gülçebi'nin oğlu 35 yaşındaki Erdem Turan, annesinin ölümünden 5 ay sonra gelen Adli Tıp Kurumu raporuyla doktorun hatalı olduğunu öğrendiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Annem safra kesesinden ameliyat oldu. Basit bir ameliyattı. Doktor 2 gün sonra eve gönderdi. Evde fenalaştı ve kardeşim ambulansı aradı. Kalp masajı yapmışlar ama kurtaramamışlar. Cumhuriyet Savcısı ölümünün ardından otopsi yaptı. Adli tıp kurumu raporunda doktorun hatalı olduğunu oy birliğiyle karar verdiler. Doktorun buna itiraz ettiğini öğrendik. Biz de savcılıkta şikayetçi olduk. Annemin ölümü üzerinden 1 yıl geçti. Artık mahkemenin açılmasını istiyoruz. Biz doktorun cezasını almasını istiyoruz. Bu kadar beklemek istemiyoruz. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Annem normal vefat etmedi. Bu raporlarda sabit. Biz gerekenin yapılmasını istiyoruz."

Ameliyat sonrası ölüme soruşturma



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel