Ambulans helikopter çalışıyor!

Sağlık Bakanlığı'nın 112 hava ambulans filosuna kattığı helikopterlerden olan ve Trabzon'da konuşlanan hava ambulansı, faaliyetine başladığı iki yıllık süre içinde 138 vaka için havalandı. Trabzon'dan havalanarak Artvin, Gümüşhane, Rize gibi farklı illerd

Ambulans helikopter çalışıyor!

Sağlık Bakanlığı'nın 112 hava ambulans filosuna kattığı helikopterlerden olan ve Trabzon'da konuşlanan hava ambulansı, faaliyetine başladığı iki yıllık süre içinde 138 vaka için havalandı.

Trabzon'dan havalanarak Artvin, Gümüşhane, Rize gibi farklı illerden aldığı hastaları hastanelere taşıyan hava ambulansı en fazla yenidoğan bebekler için havalanırken bunu trafik kazaları, beyin ve kalp ile ilgili vakalar takip etti.

Öte yandan yine Sağlık Bakanlığı'nın bünyesinde hizmet veren uçak ambulans ise 2010 yılında 19, 2011 yılında ise 28 kez Trabzon'dan havalanarak başta Ankara ve İstanbul olmak üzere burada bulunan hastanelere hasta nakli yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel