Altuntaş: Şoförün kaderi değişti

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın olağanüstü genel kurulu Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın’ın divan başkanlığında Zorlu Grand Hotel’de yapıldı. Şoför camiasının çok önemli bir camia olduğunu ifade e

Altuntaş: Şoförün kaderi değişti

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın olağanüstü genel kurulu Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın’ın divan başkanlığında Zorlu Grand Hotel’de yapıldı.

 

Şoför camiasının çok önemli bir camia olduğunu ifade eden Apaydın, “Türkiye’de oda bazında en güçlü oda şoförler ve otomobilciler odasıdır. 28 yıllık oda meslek hayatında bizimde yanlışlarımız olmuştur. İnsanlar beşerdir hata yapabilirler. Dikkat ederseniz hırsızlık değil hata yapabilirler diyorum. Bizde o hatalardan yapıp bu genel kurula gelmiş olabiliriz. Ama yumruk halinde bir bütünüz bunları iyi kullanmamız lazım. Kini ve nefreti bir kenara bırakıp bardağın dolu tarafına bakmamız lazım” diye konuştu. 5362 sayılı esnaf sanatkarlar yasasının 56. maddesinde alınacak paraların belli olduğunu ifade eden Apaydın, odada başkan ve yönetim kurulu üyelerinin fazla para almadığını ifade etti.

 

Odadan fazla maaş alındığına ilişkin söz alan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı seçimlerinde Turan Altuntaş’a rakip olup seçimi kaybeden İsmail Kitapçı, “burada 13 bin TL küçük bir rakam olarak gözükebilir. Ancak böyle bir olay oldu. Bu para gerçekten işlem olarak yapılıp yapılmadığını divandan arz ediyorum” dedi.

 

45 bin 670 TL’lik yemek giderleri ile 16 bin 542 TL’lik Özel Belde Sürücü kursunun yemek giderlerinin görüşüldüğü ikinci maddede Apaydın, hiçbir oda başkanının ailesinin yediği yemekleri odaya fatura ettirmeyeceğini söyledi.

 

5 bin 890 TL’lik çiçek faturalarının görüşüldüğü maddede söz alan çıkmazken, bin 649 TL’lik temizlik maddesinin görüşüldüğü maddede, oda tarafından yapılan temizlik giderleri de oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Özel Belde Sürücü Kursu’na aktarılan 430 bin TL’lik paranın görüşüldüğü son maddede paranın 430 bin TL değil 404 bin TL olduğu, bu paranın 220 bin TL’sinin önceki dönemde kursa aktarıldığı ifade edildi. Sürücü kursunun iktisadi bir işletme olduğunu ifade eden Apaydın, “Bu işletmenin belki yükü olacaktır ama orada seviyeli bir eğitim vardır. İktisadi işletmeler çok kar getirmediği için ayakta kalabilmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar” şeklinde konuştu.

 

Sürücü kursuyla ilgili söz alan İsmail Kitapçı, genel başkanın Ankara usulü konuştuğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “burası Trabzon burada söylenen insanın karşısına çıkar. Bu insanlar sabahın 4’ünde durağında sıraya giriyor. Ben mesleğe 1975 yılında başladım. Biz müfettiş raporuna göre konuşuyoruz. 6 ayda müfettişlerin hazırladığı raporlar bir saat içinde bitiriliyor.” İsmail Kitapçı söz aldığı sırada salonda bulunan şoför esnaf Kitapçı’nın sözünü sık sık keserek Kitapçı’ya söz hakkı vermediler. Seçimlerde Kitapçı’nın yanında olan ve Yeni Oluşum Grubu’nun kurucuları arasında yer alan Taşkın Yurtsever ile Hüseyin Turgut Aydın’da Turan Altuntaş’ın yanında olarak Kitapçı’ya sert eleştiri gösterdiler.

 

Genel Kuruldaki bütün maddeler oy çokluğu ile kabul edilirken kapanış konuşmasını yapan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş, 25 sene odada kalanların hiçbir şey yapmadıklarını ifade ederek, “Biz fazla para almadık. Öyle zaman oluyor ki biz maaş almıyoruz cebimizden para veriyoruz. Biz şoför esnafıyız. Biz şoför esnafı olarak 2005 yılında göreve geldik. O günden sonra şoförün kaderi değişti” diye konuştu. Odanın çiçek faturalarına da değinen Altuntaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “17 ayda 5 bin TL’lik çiçek faturası çok mu? Hangi esnafa hangi kuruma çiçek gitmedi. Biz şoförler odası olarak bu şoförün ekmeğini sonuna kadar savunuruz. Bir evin temizlik malzemesi aylık 100 TL’nin altına düşmez. İsmail Kitapçı 691 oyu savunacam diyor, alamaz. Buradaki arkadaşlarımız almıştır ve onlar da şu an bizim yanımızdadır. Biz kursa para aktardık. O kurs kimin şoförlerin. O kursta daha önce kiralık araç çalışıyordu. Ben kiralık arabaları bırakıp 5 tane otobüs 3 tane otobüs aldık. Kursa bin 250 TL kira veriyorduk. Kursa bina aldık. Kursu yıktırıp baştan sona kadar sıfırdan yaptırdım. Odayı önceden biliyorsunuz han gibiydi. Şu anda şoförler odası ne durumda. O önce kendi vicdanını dinlesin. Yeşil Kooperatiften istifa etsin. Oradaki üyeleri mağdur etmiştir”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel