Altın verseniz Gürcistan'a gitmem!

Gürcistan’a, cebinde unuttuğu tansiyon ilacıyla girmeye kalkan bir Türk vatandaşı, Gürcistan’da üç gün cezaevinde tutulduktan sonra 3 bin Lari karşılığında kefaletle serbest kaldı.Gürcistan’da değişen kanunlar ile ilaç kullanımı noktasında getirilen sıkı

Altın verseniz Gürcistan'a gitmem!

Gürcistan’a, cebinde unuttuğu tansiyon ilacıyla girmeye kalkan bir Türk vatandaşı, Gürcistan’da üç gün cezaevinde tutulduktan sonra 3 bin Lari karşılığında kefaletle serbest kaldı.

Gürcistan’da değişen kanunlar ile ilaç kullanımı noktasında getirilen sıkı uygulama, Gürcistan’ı ziyaret eden Türk vatandaşlarının büyük sorunlar yaşamasına neden oluyor. Türkiye’de reçete ile eczanelerde satılan birçok ilacın içerisinde bulunan çeşitli etken maddeleri Gürcistan’da yasak olduğu için Türk yolcuların üzerinde bulunan ağrı kesici ve antibiyotik ilaçlar bile başlarının derde girmesine neden oluyor.

Gürcistan’da ilaç mağduru Türk vatandaşlara her geçen gün yeni bir tanesi eklenirken son olarak Yüksel Yeğen ilaç mağdurları arasında yer aldı.

Artvin’in Hopa ilçesinde yerel gazete işleten Yüksel Yeğen’in (54) cebinde unuttuğu tansiyon ilacı Gürcistan’a girerken başına dert oldu. Yeğen, üzerinden çıkan tansiyon ilacı nedeniyle gözaltına alındı. Nezarete konuldu. Üç gün nezarette kalan yeğen Gürcistan’a uyuşturucu madde soktuğu gerekçesi ile suçlanarak yapılan yargılamasında 4 bin Lira değerinde 3 bin Lari kefaret ödenerek serbest kaldı.

EKONOMİK KAYBIM OLDU

Rize Basın Merkezi’nde başkalarının mağdur olmaması adına başından geçenleri anlatan Yeğen, şunları söyledi: “Türk hekimlerinin verdiği ilaçla gittiğim Gürcistan’da uyuşturucu kaçakçısı muamelesi gördük. Turist olarak gittim, narkotikçi olarak döndüm. Komşu ülkemize gitmeyelim mi? Türklerin çoğu maalesef orada rahat değil. Basit bir grip ilacı ile dahi yargılanıyorsanız orada bir otorite boşluğu var demektir. Türk halkı bunu hak etmiyor. Benim içim yandı. Ekonomik kaybım oldu. Psikolojim bozuldu. Bundan sonra bana külçe altın verseler oraya bir daha gitmem.”

Gürcistan konusundaki uyarılarını yineleyen Gürcistan Mağdur Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu, Sarp Sınır Kapısı’nda ilaçla geçişin yasak olduğuna dair uyarıcı tedbirler alınması gerektiğini belirterek, “Gürcistan’a giderken Türk kapısında uçağa biner gibi vatandaşlarımızın üzerinin aranması lazım. Hiçbir şekilde üzerlerinde herhangi bir ilaç olmaması gerekiyor. Hatta narkotik köpekleri bile arama yapmalı. Bu yapılmazsa cebinde ilacı olan her Türk karşıda av olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler