'Alo 190 Fetva Hattı'nı en çok bayanlar arıyor

 Trabzon İl Müftülüğü bünyesinde 2012 yılının Mart ayından itibaren hizmet vermeye başlayan 'Alo 190 Fetva Hattı'nı en fazla bayanların aradığı belirtildi.  Günde telefonla yaklaşık 60 kadar sorunun yöneltildiği 'Alo 190 Fetva Hattı'na promosyondan banka

'Alo 190 Fetva Hattı'nı en çok bayanlar arıyor

 

Trabzon İl Müftülüğü bünyesinde 2012 yılının Mart ayından itibaren hizmet vermeye başlayan 'Alo 190 Fetva Hattı'nı en fazla bayanların aradığı belirtildi. 
 
Günde telefonla yaklaşık 60 kadar sorunun yöneltildiği 'Alo 190 Fetva Hattı'na promosyondan banka kredisine kadar bir çok soru yöneltiliyor.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon İl Müftülüğü Merkez Vaizlerinden Mehmet Ali Topal, "Alo Fetva Hattımız 2012 yılının 3 ayından beri faaliyette olup özellikle parasal, ibadetler, zekatla ilgili soruların yanı sıra komşuluk, hak, hukuk, miras meseleleriyle ilgili sorular en fazla karşılaştığımız soruların başında geliyor. Örneğin 'ev alacağım acaba kredi kullansam caizmidir ?', 'nasıl bir yol tavsiye ederseniz?', bazen promosyon konusunda. 'Bu konuda bankanın verdiği kar faizmidir, değilmidir ? Harammıdır,
nasıldır?' diye. Bu konuyla ilgili net bir cevap vermekten çekiniyoruz. Çünkü haramlığını ve hellalığını söyleyenler var.
 
Biz şüpheli olan konularda kişilerin bundan uzak durmasını tavsiye ediyoruz. Eğer promosyonu alırlarsa fakir fukaraya versinler. Yani almasınlar demiyoruz. Kendileri parasal yönde çok ciddi müşgül durumda ise kendisi kullanması fetva verilebilir. İslam dininde şüpheli şeylerden uzak durulması peygamberimiz tarafından tavsiye edilir. Eğer bir şeyin hellalliği, haramlığı söz konusu ise yani o şey için kimileri helal kimileri haram diyorsa o şeyin haram olduğunu düşünüp ondan kaçınmasını tavsiye ediyoruz" dedi.
 
Fetva Hattı'na bayanların daha çok başvurduğunu hatırlatan Topal, "Fetva hattına daha ziyade bayanların başvurduğunu söyleyebiliriz. Genellikle kendileriyle alakalı hususi durumlarını sordukları oluyor. Mesela doğum kontrolü konusu, aile içi problemler hatta tüp bebek durumunu bile soranlarla karşılaşıyoruz. Hattımızı hergeçen gün arayanın sayısı artıyor. Özellikle Ramazan aylarında bu sayının arttığını söyleyebiliriz. Ramazan ayının ortalarında sayı azalırken başlarında ve sonlarında sayının daha çok arttığını görüyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel