Almanya'dan gelenleri ağırladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Alman Leoport Beruf Koleji’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Leoport Beruf College Leonardo Davinci İVT Projesi kapsamında Trabzon’da eğitim gören

Almanya'dan gelenleri ağırladı
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Alman Leoport Beruf Koleji’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Leoport Beruf College Leonardo Davinci İVT Projesi kapsamında Trabzon’da eğitim gören Alman öğrencileri akşam yemeğinde ağırladı. 
 
Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Taşan, Halk Eğitim Müdürü Orhan Genç ve Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Değirmenci’ninde hazır bulunduğu yemekte yaptığı konuşmada Trabzon’un kardeş şehri olan Dortmund’tan gelen öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’a teşrif etmiş olan Dortmundlu gençlere ve hocalarına çok teşekkür ediyorum. Burayı kendi evleri ve kendi ülkeleri gibi hissetmeleri bizi çok sevindirir. 1990 yılından sonra sadece Trabzon ile kardeş şehir uygulamasına geçen Dortmund ile Trabzon arasındaki faaliyetler artarak sürecektir” dedi.
 
Söz konusu proje kapsamında Almanya’nın Dortmund şehrinden Oto Mekatronik Öğretmeni Raina Yannik’in önderliğinde Trabzon’a gelen 7 Alman öğrenci; Trabzon’da, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Hekimoğlu Döküm A.Ş.’de bir hafta boyunca CNC ve mekatronik üzerinde eğitim gördüler. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Trabzon’un tarihi ve turistlik yerlerini gezen öğrenciler, projenin paydaş okulu olan Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde atölye eğitimi almaya devam ediyor.
 
TRABZONLU ÖĞRETMENLER DORTMUND’TA EĞİTİM GÖRECEK
 
Leoport Beruf College Leonardo Davinci İVT Projesi kapsamında Alman öğrencilerin Trabzon’daki eğitimlerinin tamamlanmasının ardından, 2015 yılının Şubat, Mart ve Haziran aylarında yine Leoport Beruf Koleji ve Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile kardeş şehir olan Dortmund ve Trabzon Büyükşehir belediyeleri tarafından gerçekleştirilecek olan Mesleki Eğitim Uzmanlarının Eğitimleri ile Eğitimde Kalite Artışının Sağlanması Projesi kapsamında, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 10’arlı gruplar halinde 30 öğretmen Dortmund’a gidecek ve burada eğitim görecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel