Alman askerleri Trabzonlularla kaynaştı

 Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) bünyesinde Afganistan'da görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin Trabzon üzerinden Almanya'ya taşınması amacıyla kente gelen Alman askerinin, toplumla kaynaşmasının fevkala

Alman askerleri Trabzonlularla kaynaştı

 

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) bünyesinde Afganistan'da görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin Trabzon üzerinden Almanya'ya taşınması amacıyla kente gelen Alman askerinin, toplumla kaynaşmasının fevkalade iyi olduğunu söyledi. 
     
Vali Kızılcık,yaptığı açıklamada, Trabzon'un medeniyetlere beşiklik etmiş bir şehir olduğunu, kente her yıl binlerce turist geldiğini belirtti. 
   
Trabzon'un 4 bin yıllık bir liman şehri olması sebebiyle dünya ile entegre olduğunu ifade eden Kızılcık, Trabzon halkının nereden gelirse gelsin yabancılarla ilişki kurmada bugüne kadar hiç bir problemi olmadığı gibi, bundan sonra da olmayacaktır dedi. 
   
ISAF bünyesinde Afganistan'da görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin Trabzon üzerinden Almanya'ya taşınması amacıyla Alman askerlerinin kente geldiğini anımsatan Vali Kızılcık, "Alman askerleri rahat bir ortamda çalışıyor. Mesailerinin dışında şehrimizde tarihi ve kültürel mekanları gezerek alışveriş yapıyorlar. Alman askerlerinin toplumla kaynaşması fevkalade iyi" diye konuştu. 
     
Vali Kızılcık, Alman askerinin sevkiyat süresinin 2,5 yıl süreceğini ve Trabzon'a turizm ve döviz anlamında önemli katkılar sağlanacağını kaydederek, "Bu 2,5 yıllık sevkiyat süresi zarfında bir dizi üst düzey yetkililer de buraya gelecek. Savunma bakanları ve Almanya Başbakanı Merkel'in de buraya gelmesi söz konusu olacak" dedi. 
     
Almanya ile yapılan bu işbirliğinin hem bölgenin hem de ülkenin tanıtımına ciddi katkılar sağlayacağını vurgulayan Kızılcık, "Alman askerlerinin Trabzon'da bulunacağı 2,5 yıllık süre zarfında en az 50 milyon dolarlık gelirin şehrimize gireceğinin hesabını yaptık. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel