Alacahan'da son sürat çalışma var

 Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık, alternatif turizm destinasyonlarının arttırılması kapsamında çok yönlü çalışmalar yaptıklarını söyledi.Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, alternatif turizm destinasyonlarının arttırılması kapsamında çok yönlü çalışmalar

Alacahan'da son sürat çalışma var

 

Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık, alternatif turizm destinasyonlarının arttırılması kapsamında çok yönlü çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, alternatif turizm destinasyonlarının arttırılması kapsamında çok yönlü çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bakırcılar Çarşısı'nda bulunan tarihi Alacahan'daki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Kızılcık, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Doğu Karadeniz Bölgesi olarak alternatif turizm destinasyonlarının arttırılması kapsamında çok yönlü çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kızılcık, aynı zamanda ecdadın bıraktığı eserleri de yaşatmanın bir görev olduğunu vurguladı.

Alacahan'ın restorasyon çalışmalarının dikkatli bir şekilde devam ettiğini belirten Vali Kızılcık, "Trabzon'umuz ve Doğu Karadeniz Bölgemiz olarak alternatif turizm destinasyonlarının arttırılması için hem doğal alanların, hem de tarihi eserlerimizin restore edilerek, turizme açılması için çok yönlü çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede yürüttüğümüz çalışmalardan bir tanesi de Bakırcılar Çarşısı'nda yer alan Alacahan'ın restorasyon çalışmalarıdır. Bu han, 17. yüzyılda Selçuklu mimarisiyle inşa edilen ve yüzyıllardır esnafımıza hizmet veren bir binadır. Son yıllarda çok metruk bir haldeydi. Buranın karakterine uygun ihya edilerek, hem küçük sanatkarlarımızın hizmetine sunmak, hem de turizmde önemli bir destinasyon olması için restorasyon çalışmalarına hızla devam ediyoruz." dedi.

Restorasyon çalışmalarının bu sene içerisinde bitirilmesinin hedeflendiği bilgisini veren Kızılcık, "Hanımızın giriş katına esnafımızın ve gelen turistlerimizin dinlenecekleri bir mekan, diğer katlarda el sanatlarının pazarlanacağı bir mekan olmasını amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel