Al Rubeaan ‘fos’ çıktı, işte yeni yatırımcı!

Trabzon’da 2 yıldır gündemden düşmeyen ve büyük tartışmalara yol açan otel projesinde Arap firması Al Rubeaan ‘pes’ etti, devreye Başaran Otelcilik; Ramada Plaza projesiyle girdi.Vali Recep Kızılcık’ın girişimleriyle; 2 yıl önce Yalıncak Beldesi’ndeki Öze

Al Rubeaan ‘fos’ çıktı, işte yeni yatırımcı!


Trabzon’da 2 yıldır gündemden düşmeyen ve büyük tartışmalara yol açan otel projesinde Arap firması Al Rubeaan ‘pes’ etti, devreye Başaran Otelcilik; Ramada Plaza projesiyle girdi.

Vali Recep Kızılcık’ın girişimleriyle; 2 yıl önce Yalıncak Beldesi’ndeki Özel İdare’ye ait eski köy hizmetleri tesislerinin de bulunduğu 16 dönüm arazi İl Genel Meclisi kararıyla Al Rubeaan’a tahsis edildi. Aradan geçen sürede hiçbir somut adım atmayan ve sabırları taşıran Al Rubeaan, İl Genel Meclisi’nin de tepkilerine hedef olmuştu.

Yapılan ön anlaşma gereği Al Rubeaan’ın iki yıl içinde inşaata başlaması gerekiyordu. Al Rubeaan yatırım yapmayınca devreye eski bakan Trabzon milletvekili Faruk Özak ve Vali Recep Kızılcık girdi. Turizmci Hüseyin Başaran ikna edildi. Hüseyin Başaran, Arap firmasının masraflarını karşıladı ve otel yapılacak olan alanı devir aldı.

Başaran vakit geçirmeden Ramada Oteller zinciri ile görüşme yaptı. Başaran, 35 milyon Euroya mal olması beklenen oteli Ramada Plaza Trabzon adıyla işletecek. 360 odalı 5 yıldızlı otelde 1500 kişilik konferans salonu, salonlar, Çin, İtalyan, Fransız ve Türk mutfağı, saunalar, havuz ve diğer birimler bulunacak. Otel inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel