Akyazı'yı Trabzon'a kazandıracagız!

Trabzon Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı. Başkan Gümrükçüoğlu, belediyenin Nisan ayı içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Trabzon’u bir Tr

Akyazı'yı Trabzon'a kazandıracagız!

Trabzon Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı.

 

Başkan Gümrükçüoğlu, belediyenin Nisan ayı içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Trabzon’u bir Trabzon daha yapacak Kanuni Bulvarı’nın etap etap yapılacağını ve Ahi Evren Hastanesi’nin batısında kalan 900 metrelik bölümünün yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini belirten Gümrükçüoğlu, “Trabzon'u için en önemli projelerden biri olan ve kentin adeta gerdanlığı olacak Kanuni Bulvarı’nın yapımı ihale edildi. 12 Nisan tarihinde ihaleye çıkan Kanuni Bulvarı’nın yapım ihalesine beş firma katıldı. 20 km uzunluğunda olacak ve güzergahında 3 tünel, 5 viyadük ve 6 köprülü kavşak bulunan yolun Ahi Evren Hastanesi’nin batısında kalan 900 metrelik bölümünün yapım ihalesinin sonucu önümüzdeki günlerde açıklanacak” dedi.

 

Trabzon 2014 Avrupa Gençlik Başkenti olmak için resmi başvuruda bulunduklarını da kaydeden Gümrükçüoğlu, “29 Nisan günü resmi başvuru internet ortamında yapıldı. 23-30 Temmuz tarihleri arası Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nı yapmaya hazırlanan Trabzon bir önemli organizasyona daha ev sahipliği yapmayı planlıyor. 6 Haziran 2011 tarihinde Belçika’nın Başkenti Brüksel’de finale kalan ülkeler açıklanacak. Bu büyük ve önemli organizasyonu kentimize almak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Trabzon’un vizyon ve dev projelerinde biri olan Akyazı Spor Kompleksi projesinin durdurulması için Trabzon Mimarlar Odası ve diğer meslek kuruluşlarının açtığı dava nedeniyle Danıştay 6. Dairesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Sanat, kültür, ithalat – ihracat alanlarının, turizmin altyapılarından olan kurvaziyer limanının, dev spor tesislerinin ve futbolun dünyadaki zirve takımlarından biri olan Trabzonspor’un okul ve tesislerinin UEFA standartlarında 40 bin kişilik stadın yapılacağı Akyazı Projesi’ne herkesin sahip çıkması gerekmektedir. Projeyi yaparken gerekli jeolojik, jeoteknik ve diğer çalışmalar çok titiz bir şekilde yapıldı. Bu dev projeyi mutlaka Trabzon’a kazandıracağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler