Akyazı'dan sonra yeni dolgu projesi!

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımı ile yapıldı. Bakan Bayraktar burada yaptığı konuşmada, enflasyon canavarını bitirdiklerini belirterek, IMF"ye de 5 milyar d

Akyazı'dan sonra yeni dolgu projesi!

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımı ile yapıldı. Bakan Bayraktar burada yaptığı konuşmada, enflasyon canavarını bitirdiklerini belirterek, IMF"ye de 5 milyar dolar borç vereceklerini söyledi.
Trabzon'da bir otelde düzenlenen toplantıya, Bakan Bayraktar’ın yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Rize Milletvekili Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nusret Bayraktar, İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu katılarak birer konuşma yaptı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar sözlerine Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılını kutladıklarını belirterek, AK Parti’nin millet tarafından kurulduğunu belirtti.
Eflasyon canavarını artık bitirdiklerini ifade eden Bakan Bayraktar, “Milletimiz bizim özümüzdür. Liderimiz İslam’ın ruhuyla, AK Parti’yi kurmuştur. Türkiye nerelerden nerelere geldi. Ekonomimiz şu an en iyi 17 ekonomi arasında. IMF geçmiş dönemde bize borç vermiyordu. Şu an IMF"ye 400 milyon dolayında borcumuz kaldı. Bunu da önümüzdeki iki taksitimiz aldı Mayıs ayında inşallah bitireceğiz. Ondan sonra da aramızda anlaşmaya göre IMF’ye 5 milyar dolar borç vereceğiz. Türkiye bu günlere geldi. Enflasyon yüzde 30’lardaydı. Enflasyon hırsızdı, milletin cebinden parayı çalan canavardı. Bugün enflasyon bitme noktasına gelmiştir. İhracatımız şu an 150 milyar dolarları aştı. En düşük emekli maaşı 257 TL iken 923 TL’ye çıktı. Bu da dikkate değer unsur. Bunlar yeterli değildir, artacaktır” diye konuştu.


2011 Haziran seçimlerini de değerlendiren Bayraktar, “Biz seçimlere girerken ileri demokrasi dedik. İleri demokrasiyi yakalayarak ekonomimizi büyüteceğiz ve toplumumuzu güçlendireceğiz. Memlekette Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Abazha, Arnavut var. Biz bayrak, devlet, üretkenlik milliyetçiliği diyeceğiz. Yaşanabilir bir çevre ve marka şehirler diyeceğiz. Türkiye’nin lider ülke olması lazım. Böyle bir iddia ile yola çıktık. Biz öyle seçim sandıklarına odaklanan bir siyasi düşünce değiliz. İlk hedefimiz 2023 yılında Türkiye’yi en güçlü onuncu ekonomi arasına sokacağız. Şu anda Türkiye dış elçilikler bakımından dünyada 6. Duruma geldi. Bunu gittikçe daha da artıracağı”


Kentsel dönüşüm projesine de değinen Bayraktar, “Trabzon’umuz büyükşehir oldu. Narlıbahçe, Çömlekçi, Zağnos, Tabakhane kentsel dönüşümleriyle şehri baştan oluşturuyoruz. Bunların ardandan Trabzon’a turizm gelecek ve Trabzon’un turizmi ciddi manada artacak. Trabzon şehir olgusuyla, hisarlarıyla, kalesiyle tüm Türkiye’nin çok ciddi manada bir cazibe merkezi olacak. Bunun sadece Trabzon’a değil bölgeye de faydası olacak. Onun için kentsel dönüşümlere çok önem verilmelidir” şeklinde konuştu.


"AKYAZI BİTTİKTEN SONRA SAHİLDE YENİ BİR DOLGU PROJEMİZ VAR"
Akyazı’nın dolgusunun bittiğini belirten Bakan Bayraktar, “Akyazı’nın takipçisiyiz. Akyazı bittikten sonra sahilde yeni bir dolgu projemiz var. Bu Trabzon için bir elzemdir. Yeşil alanları artırdığımız zaman Trabzon ön plana çıkacak. Sahilde yeşil alanlar olmazsa büyükşehir fotoğrafını güzel göremeyiz. Kanuni bulvarı ve güney çevre yolumuz için programlarımız var onları hızlandıracağız. Maçka tüneli için ciddi gayretimiz var ki Gümüşhane Trabzon’a 40 dakikada gelebilsin. Araklı yolunu bitirip Bayburt yolunu kısaltacağız. Bizim yaylarımız Bayburt’ta Bayburt bizimle akraba. Lojistik Merkezi’miz yapılacak. Vakfıkebir’deki limanımız yapılacak. Tonya’daki çimento fabrikamız var. Trabzon’un göbeğinde çimento fabrikası var kimse karşı çıkmıyor, Tonya’nın dağındaki fabrikaya karşı çıkılıyor. Bunu yaptırmamız lazım. Çimento fabrikası Trabzon’a yapılacak. TED kolejini Trabzon’a yapacağız. Yüzde 61’i kesinlikle kabul etmiyoruz. Yüzde 70 alacağız burada” şeklinde konuştu.


Bakan Bayraktar'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel