Akyazı rant yeri oldu

Haber61 – Haber Servisi - MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın seçim çalışmalarını Çarşıbaşı ilçesinde devam ettirdi. Beraberinde MHP Trabzon İl Yöneticileri Mustafa Kul, Yılmaz Şahin, Bülent Kongur, Kadir Sağlam,Vahap Atalay ve Ahmet Tunç'la Çarşıbaşı'na

Akyazı rant yeri oldu

Haber61 – Haber Servisi - MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın seçim çalışmalarını Çarşıbaşı ilçesinde devam ettirdi. Beraberinde MHP Trabzon İl Yöneticileri Mustafa Kul, Yılmaz Şahin, Bülent Kongur, Kadir Sağlam,Vahap Atalay ve Ahmet Tunç'la Çarşıbaşı'na adeta çıkarma yapan Koray Aydın, MHP Çarşıbaşı İlçe Başkanı Halil Kul ve eski ve yeni ilçe yönetimi tarafından karşılandı. Çarşıbaşı'nın MHP açısından önemli bir merkez olduğunu belirten MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Çarşıbaşı'nın kendi ilçesi Yomra ile birlikte 2011'de MHP'ye en yüksek oranda oy verdiğini hatırlatarak, kendilerinin de Çarşıbaşı'na önem verdiklerini ifade etti.

Çarşıbaşı'nda esnaf ziyaretlerinde bulunan ve vatandaşlarla sohbet eden Koray Aydın, MHP'nin önümüzdeki günlerde ilan edeceği Trabzon'a dönük vaatleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, AKP iktidarı tarafından yıllardır Akyazı Projesi ile şehrin oyalandığını, Akyazı için Trabzon'dan alınanlardan kimsenin söz etmediğini söyledi. Akyazı Projesi için Trabzon'dan Yavuz Selim Stadı, Kapalı Spor Salonu, Akçaabat Sebat Stadı, Terminal ve Orman Bölge Misafirhanesi'nin yerlerinin alındığını hatırlatan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın "Akyazı daha bitmeden bu yerlerde çeşitli rant projelerinin başlatılacağını duyuyoruz. Ayrıca Akyazı Projesi'nin de kamuoyuna açıklandığı şeklinden tenkisata gidildiğine ve açılışının ertelendiğine şahit oluyoruz. Akyazı için Trabzon'un elinden alınanların ötesinde daha büyük bir rant dolgu alanıyla elde edilmiştir. Biz MHP olarak şunu söylüyoruz Akyazı için başta Yavuz Selim Stadı ve Kapalı Spor Salonu olmak üzere Trabzon'un elinden alınanlar geri verilmeli, Akyazı'daki dolgu alanı da tamamen Trabzonspor'a tahsis edilerek, takımımız önemli bir gelir kaynağına kavuşturmalıdır. Biz MHP bunu yapacağı. Buradan AKP iktidarına bir çağrıda bulunuyorum. Gelin bu vaadi siz de Trabzon'a verin, Akyazı için Trabzon'dan alınanları geri verelim, dolgu alanının bütün rantını ve gelirini de Trabzonspor'a tahsis edelim. Trabzon'a ve Trabzonspor'a hizmet ve sevgi karşılıksız olmalıdır." dedi.

MHP TRABZON VİZYONUNDA DEMİRYOLU'DAN ÇEVRE YOLUNA BİRÇOK PROJE VAR

Trabzon'un 13 yıllık AKP iktidarı döneminde oyalandığını ifade eden MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "13 yıl önce projesini hazırlayıp, yapım ihalesine hazır hale getirdiğim Trabzon Güney Çevre Yolu halen yapılamamıştır. MHP olarak ülkenin her bir iline yapılan yatırımları asla kıskanmak gibi bir düşüncemiz yoktur, olamaz. Hatta çevre illerimize yapılan yatırımlardan bilakis memnun oluruz. Anca bir hususu belirtmem gerekiyor. 13 Yıl önce hiç gündemde olmayan Ordu ve Rize Çevre Yolu bugün yapım halinde, Giresun Çevre Yolu ise proje gelmiştir. Trabzon'a öncelik verdik diyenler çıksın bu durumu izah etsinler" dedi.

MHP'NİN "VİZYON TRABZON" PROJESİ, TRABZON'A YENİ UFUKLAR AÇACAKTIR

MHP olarak önümüzdeki günlerde "Vizyon Trabzon" adıyla projelerini kamuoyuna ilan edeceklerini açıklayan Koray Aydın, "biz MHP olarak bu şehrin ihtiyaçlarına cevap veren, bu şehrin bilim adamları, sivil toplum kuruluşları, yazarları ve araştırmacıları tarafından çeşitli platformlarda ortaya konulan, bizim de parti olarak inceleyip süzgeçten geçirdiğimiz projeleri Trabzon kamuoyuna ilan edeceğiz. Trabzon'un yüz yıllık rüyası Samsun-Trabzon-Hopa-Batum Demiryolu Projesi inşallah MHP iktidarında gerçekleşecektir. Bu demiryolu hattının daha sonra bir ucu Bakü'ye, bir ucu da Almatı'ya uzanmasına dönük ilgili devletler nezdinde girişimde bulunacağız. Bu projemizle Prof. Dr. Kemal Üçüncü Hocamızın yazılarında bahsettiği "Demir İpekyolu" hayata geçecektir. Demir İpekyolu, kıtaları birleştirecek, Trabzon'u ve Türk dünyasını altın gerdanlıkla birbirine bağlayacaktır " şeklinde konuştu.

MHP'nin Trabzon projeleri için 9 öncelikli alan belirlediklerini anlatan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın "Vizyon Trabzon'u "Trabzon'a Umut Olan, 9 Öncelikli Alan" sloganıyla ortaya koyuyoruz. Bu alanlar Tarih, Turizm, Ticaret; Sağlık, Spor, Sanat ve Eğitim, Ulaşım, Tarım'dır" dedi.

Vizyon Trabzon kapsamında yer verdikleri bazı projelere de değinen Koray Aydın, Tarih Şehri Trabzon vizyonuyla geliştirecekleri Kültürpark Projesi'yle Trabzon'un tarih ve kültür envanterini dünyaya açacaklarını, Ticaret Şehri Trabzon vizyonuyla Trabzon'un ticari potansiyelini harekete geçireceklerini, Turizm Şehri Trabzon vizyonuyla Trabzon'u turizmde bir dünya markası yapacaklarını, Spor Şehri Trabzon vizyonuyla Trabzon'u sporun başkenti yapacaklarını, Sağlık Şehri Trabzon vizyonuyla Trabzon'u ulusal ve uluslararası bir sağlık merkezi yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Eğitim, Ulaşım ve Tarım vizyonuyla da şehrin önünü açacaklarını, Vizyon Trabzon'un detaylarını gazetelere tam sayfa ilanlar vererek Trabzon'a tanıtacaklarını belirten Koray Aydın "Bizim projelerimizin hepsi ayakları yere basan, şehrin ihtiyacı olan, kaynağına varıncaya kadar hepsi hesaplanan, kayda alınmış projelerdir. Yarın bu projeleri biz de düşünüyorduk diyeceklere bugünden bir çağrıda bulunuyorum. Gelin projesini 13 yıl önce hazır ettiğim Güney Çevre Yolu Projesi'ni hayata geçirelim. Gelin bu şehrin elinden alınan Lojistik Merkezi kuralım, ihmal edilen Yatırım Adası Projesi'ni yapalım. Gelin, "Demir İpekyolu" projesiyle kıtaları birleştirelim, Kafkaslara ve Türk dünyasına refah, barış, huzur ve istikrar getirelim. Trabzon'a yatırım ve hizmet söz konusu olunca gelin birlikte hareket edelim" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel